Mam komputer stacjonarny HP 280 G1 MT. Po zakupie musiałem usunąć HP Information, aby używać do litery s z daszkiem kombinacji prawy Alt i s. Wczoraj komputer nie chciał się otworzyć, więc odświeżyłem go tracąc kilka aplikacji, ale teraz wszystko pobrałem. Niestety, kiedy jak poprzednio chciałem odinstalować HP Information, wciąż pozostaje w zbiorze aplikacji nie daje się odinstalować. Poprzednio jednak dla kombinacji Prawy Alt i s była informacja handlowa, obecnie jest komunikat „C:/Program Files (x86)/Hewlett-Packard/HP Support Information/HPSysInfo.exe. Podana scieżka nie istnieje.
Serwis HP nie jest w stanie mi pomóc, czy ktoś może?
Masz możliwość instalacji systemu na czysto pobranego z Microsoft. Zawsze możesz najpierw dokonać aktualizacji do Windows 10 przez media creation tool i potem na czysto zainstalować 10 pozbywając się wszelkich śmieci od producenta, które są zbędne. No i od razu sprzęt odżyje.
Windows 8 również użytkownik ma możliwość zainstalowania. Pobierz obraz z oficjalnej strony Microsoft. Jeśli jest klucz instalacji na obudowie to podaj go podczas instalacji, jeśli jest klucz przypisany do maszyny wtedy nie masz klucza podanego na obudowie i instalujesz bez podania klucza.
Prawdopodobnie jakiś skrót (.lnk) pozostał do tego HPSysInfo.exe. W tym skrócie pewnie jest ustawiona kombinacja wyzwalająca ten skrót. Prawdopodobnie wystarczy odnaleźć ten skrót i go usunąć.