Czy warto wybrać produkt T.P.S.A. Polska -> Livebox 1 mb/2mb ? Niby mam modem 512 kb/s, ale chciałbym zapytać specjalistów… Proszę o logiczną odpowiedź popartą faktami… W miarę szybką
Kolega ma Liveboxa - mówi , że syf - ja nie mam więc nie potwierdzam tego .
P.S.I bez Liveboxa możesz mieć szybszego neta .
Jak tylko pod 1 komp to niewarto, ale jak pod więcej kompów to tak, bo LB można podłączyć trochę sprzętu (kompów) i nie trzeba nic dokupować (jedynie to adapter WiFi, ale jeden jest w zestawie).
Jak dla mnie to livebox może się przydać jak chcesz podzielić internet na kilka kompów, albo masz laptopa i chcesz mieć bez kabli. Do peceta wystarczy zwykły modem usb, bo po co livebox?
Proponują liveboxa w TPSA w promocji…
Jakieś komentarze jeszcze, proszę… Może użytkowników ?
Czy się wiesza, rozłącza, niestabilnie pracuje, itp.
Zależy na jaki model trafisz. Jeden może pracować tygodniami bez zwiechy a inny potrafi kilka razy dziennie.
Plus LB jest taki, że możesz mieć tani VOIP (12 gr/min do sieci stacjonarnej), który jest nie zależny od PC.
A cobyście wybrali ?
Livebox 2 mb/s czy modem 512 kb/s ?
Na modemie swoim też możesz mieć 2mb . Idziesz do TP , zmieniasz umowę jak możesz na 2mb no i gitez . Tak mi się wydaje , nie lubię TP i nie korzystam .
Modem miesięcznie - 50 zł
Livebox - 30 zł
Co wybrać ?
Ale to promocja…
Mówię o trzy-pack’u, ty też ?
NIE warto brać tego za darmo jak chcesz neta na kilka pc to kup zwykły router i nie bierz tego badziewia
Pierwsze słyszę że bez Livboxa można mieć szybszego neta. Chociaż TP ciężko trawie, lecz niestety jestem skazany na jej usługi z braku lepszej alternatywy (radiówki to najgorsze co może być), to akurat na Liveboxa nie narzekam. Miałem już kilka routerów i wbrew obiegowej opinii Livebox wcale nie jest taki zły. Zasięg dobry. Mieszkam w starym domu, grube ściany ale z netu mogę korzystać bez problemu w każdym miejscu domu, czy też ogrodu, a ten mam spory. Na pewno są lepsze rozwiązania, ale do zastosowań domowych livebox wystarczy, a dla początkujących użytkowników odpada przynajmniej problem konfiguracji - prosta jak budowa cepa (chociaż ktoś może nie wiedzieć co to cep:D)
Generalnie nie ma modemów 512kb/s - SpeedTouch oraz F@ast800 obsługują do 8Mb/s, a 4Mb/s to na 100%.
A zamiasta Liveboksa, za którego i tak płacisz (bo go najczęściej się wynajmuje, a nie ma na własność) to lepiej kupić chociażby jakiś Linksys np. WAG200U czy jakoś tak.
Bedę jednym z nielicznych i polecę ci Liveboxa.
Posiadam takowego od dłuższego czasu i jestem bardzo z niego zadowolony Naprawdę
Nie wiem dlaczego ludzie twierdzą, że się co chwila rozłącza. U mnie to w ogóle nie występuje, no chyba że ucieknę gdzieś dalej z lapkiem i zasięgu już nie ma, to normalna sytuacja. Może ci wszyscy co tak twierdzą mają po prostu jakieś problemy na inni a nie jest to wina samego urządzenia. Zasięg też ma bardzo dobry. Jednym słowem jestem zadowolony i polecam również tobie.
Ja również mam propozycję zamiany połączenia modemowego 1 Mb (F@ast 800-840) na Liveboxa 1 Mb. Co mogę zrobić lepszego, jeśli niekoniecznie chcę dzielić internet na parę komputerów? Jaki kupić modem? Ewentualnie jaki router?
najgorsze jest to że livebox ma bardzo słaby zasięg i o ile w mieszkaniu jednopoziomowym ok 4 pokojowym jakoś działa internet we wszystkich pomieszczeniach to już jak ma się domek a na parterze jest livebox a korzysta się na pietrze to już masakra, u mnie zrywało połączenie co chwila musiałem złazić na parter, lepiej kup router np. Linksysa i nawet taniej wyjdzie
Jaki konkretnie to może być model? Takie modemy mają firewall?
a jeśli chce neostrade na 2 kompy to brać liveboxa czy lepiej samemu kupić jakiś router ? jesli tak to jaki najlepiej ?
Router lepiej, jakiś Linksys