LiveBox i podłączenie 4 kompów

Właśnie zamówiłem LiveBoxa . Dostanę go 21.11. W związku z tym mam następujące pytanie?

Jaka jest możliwość podłączenia do tego pudełka 4 kompów kablem sieciowym , oczywiście nie rezygnując z TV?Dotychczas korzystałem z routera ADSL Cerberus Pentagrama i wszystko śmigało jak trzeba. Zanim go dostanę , ściągnąłem sobie podręcznik użytkownika i tam się doczytałem , że można bez kombinacji podłączyć tylko jeszcze jeden komp. Może macie jakieś rozwiązania , pomysły , może ktoś ma podobne rozwiązanie i podzieli się pomysłem? Gdyby coś trzeba było dokupić proszę o linki. :smiley:

Kup switch z kilkoma portami ( ok. 50 zł ) i podłącz kablem sieciowym livebox(chyba pole czerwone) - ruter. I po bólu.

Może jakiś link z dobrym switchem . Ew. czy mogę wykorzystać mój router?

Jeśli ma wejście RJ45 na kabel sieciowy to tak - tylko skonfiguruj go tak samo jak liveboxa, tzn. nazwa abonenta i hasło.

Na razie dzięki. Myślę , że zawitam tu jeszcze jak już dostanę tę skrzynkę. :smiley:

Życzę ci szczęścia w tej radości oczekiwania na tego padalca :x Jakbyś chciał wiedzieć o co mi chodzi to wrzuć w wyszukajkę u góry przeklęte słowo “Livebox” i odnajdziesz moje 2 posty oraz wiele innych postów od takich samych desperatów co się dali w tego koszmarka TPSA wpuścić.

A ty jeszcze planujesz podłączenie to tej padliny 4 kompów :o jak u większości wpuszczonych w kanał nawet na jednym kompie internet jest co najmniej wysoce problematyczny.

Zresztą polecam jeszcze Google.warto poprzez niego poszukać jeszcze inne fora i poczytać sobie o tym błyskającym wynalazku.Powiem tylko tyle, że ja pozbyłem się tego trypla po miesiącu a 2 moich sąsiadów jeszcze szybciej.

Hmmmm. Poczytałem i opinie są podzielone. Jednak zaryzykuję.

Zapomiałeś dodać , że wszyscy ludzie z Twojego miasta jeszcze szybciej …itd. Sporo ludzi ma liveboxa i jakoś nienarzeka (ja nie mam), nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka, może nie jest to szczyt techniki ale z oceną Twoją się niezgadzam , każdy użytkownik wolałby np. Roboticsa za sześć stów …