Witam,
szukam programu, który w miarę bezbleśnie pozwoli wysyłać i odbierać faksy na kompie podłączonym przez Livebox. Raczej nie trial, będę potrzebował na dłużej a nie mam nadmiaru kaski . Jeżeli macie sprawdzone programy, dajcie znać.
Witam,
szukam programu, który w miarę bezbleśnie pozwoli wysyłać i odbierać faksy na kompie podłączonym przez Livebox. Raczej nie trial, będę potrzebował na dłużej a nie mam nadmiaru kaski . Jeżeli macie sprawdzone programy, dajcie znać.
Livebox oferuje możliwość korzystania z faxu?
Z tego co mi wiadomo livebox to tylko router a linia ADSL z jakiej korzysta neostrada nie pozwala na wysyłania faxów.
W każdym razie jeśli Ci się jakoś uda wysłać czy odebrać fax to zobacz np. ten program:
Aju, bardzo możliwe, że masz rację, choć wolałbym, żebyś jej nie miał. Po prostu potrzebuję takiej usługi, nie uśmiecha mi się podłączanie nowej linii z przyczyn technicznych (prowadzenie kabli przez okno w ładnie wykończonym pokoju itd). Tak więc po prostu szukam rozwiazania. Nie wiedziałem ,ze Livebox chodzi po linii ASDL, prawde mówiąc nie iwm co to jest - dla mnie, jeżeli wchodził do gniazdka telefonicznego no to juz stwarzało nadzieje, że i faksy pod nim pójdą.
Jednak racje ma! Przez Liveboxa nie wyślesz z kompa faxów …i żaden program tu nie pomoże
…I nadzieją jest zaopatrzenie się w sprzętowy fax, bądź korzystanie ze zwykłego modemu tel. do wysyłania faxów
No cóż, mówi się trudno, niemniej dzięki, chłopaki… jak sobie pomyślę ile kapusty będę musiał zawieźć na targ żeby sfinansować faks to aż mi skóra cierpnie
Złączono Posta : 15.05.2006 (Pon) 9:09
Ale jezeli już tak… to poradźcie:
Mam kompa podłaczonego do stałej linii telefonicznej TPSA przez Livebox ( aczkolwiek między Liveboxem a kompem jest transmisja przez USB, bezprzewodowa)
Pytanie, czy muszę instalowac nową linię, czy można wtrynić jescze jedno urządzenie do istniejącej. A jezeli można, to czy są bzeprzewodowe faksmodemy?