Livebox i program do faxów

Witam,

szukam programu, który w miarę bezbleśnie pozwoli wysyłać i odbierać faksy na kompie podłączonym przez Livebox. Raczej nie trial, będę potrzebował na dłużej a nie mam nadmiaru kaski :cry: . Jeżeli macie sprawdzone programy, dajcie znać. :slight_smile:

Livebox oferuje możliwość korzystania z faxu?

Z tego co mi wiadomo livebox to tylko router a linia ADSL z jakiej korzysta neostrada nie pozwala na wysyłania faxów.

W każdym razie jeśli Ci się jakoś uda wysłać czy odebrać fax to zobacz np. ten program:

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=161&t=21

Aju, bardzo możliwe, że masz rację, choć wolałbym, żebyś jej nie miał. Po prostu potrzebuję takiej usługi, nie uśmiecha mi się podłączanie nowej linii z przyczyn technicznych (prowadzenie kabli przez okno w ładnie wykończonym pokoju itd). Tak więc po prostu szukam rozwiazania. Nie wiedziałem ,ze Livebox chodzi po linii ASDL, prawde mówiąc nie iwm co to jest - dla mnie, jeżeli wchodził do gniazdka telefonicznego no to juz stwarzało nadzieje, że i faksy pod nim pójdą.

Jednak racje ma! Przez Liveboxa nie wyślesz z kompa faxów …i żaden program tu nie pomoże :stuck_out_tongue:

…I nadzieją jest zaopatrzenie się w sprzętowy fax, bądź korzystanie ze zwykłego modemu tel. do wysyłania faxów :wink:

No cóż, mówi się trudno, niemniej dzięki, chłopaki… jak sobie pomyślę ile kapusty będę musiał zawieźć na targ żeby sfinansować faks to aż mi skóra cierpnie :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 15.05.2006 (Pon) 9:09

Ale jezeli już tak… to poradźcie:

Mam kompa podłaczonego do stałej linii telefonicznej TPSA przez Livebox ( aczkolwiek między Liveboxem a kompem jest transmisja przez USB, bezprzewodowa)

Pytanie, czy muszę instalowac nową linię, czy można wtrynić jescze jedno urządzenie do istniejącej. A jezeli można, to czy są bzeprzewodowe faksmodemy?