witam mam problem z liveboxem , zawiesza sie minimum 2 razy dziennie nie wtedy pisze ze mam dostęp tylko lokalny a jak działa to pisze lokalne i internet.system operacyjny windows vista i sterowniki standardowe z płytki komputer łaczy sie z liveboxem za pomoca adaptera wifi. z góry dziękuje i proszę za wszelkie porady bo nie mam siły już rozmawiać z tymi frajerami z tpsa ostatnio usłyszałem od jednego z nich ze urządzeń usb nie można podłączać podczas pracy komputera , wtedy sie załamałem i zacząłem szukać pomocy gdzie indziej.coraz bardziej załuję ze wziąłem to /cenzura/
Najłatwiej marudzić.
Przeczytaj instrukcję to się nauczysz.
Ja korzystam z Liveboxa i nie mam jakoś problemu poza oczywiście od czasu do czasu z zawieszeniem się Liveboxa.
A jak się zawiesi, to wystarczy zresetować maszynkę albo poprzez wyjęcie wtyczki z kontaktu na krótką chwilkę, albo z poziomu przeglądarki internetowej. A co do jakości obsługi na infolini to owszem, ciężko się z nimi rozmawia mój ulubiony zwrot "nie zapewniamy wsprcia dla kart WI Fi wbudowanych w laptopy
nie marudzę tylko szukam pomocy
przeczytałem instrukcję miliony razy
nie mogę sobie pozwolić na samoczynne resety modemu
poza tym szukam konkretnej pomocy a nie nabijania postów
pozdrawiam
Mi też się zawieszał kiedy łączyłem sie z Liveshitem przez WiFi. Przestał mi tak robić odkąd przeszedłem na kabel sieciowy i to w tej sytuacji polecam. ;]
Akurat nie jest to problem Liveboxa a samej Visty, dosyć często występujący problem.
Najczęściej występuje w laptopach jeśli laptop nie jest wyłączany a jedynie “usypainy”
Przeważnie pomaga reset komputera, jeśli problem nie minie to spróbuj ściągnąć inne stery np ze strony producenta karty sieciowej.