Livebox tp podłączony przez kabel telefoniczny RJ-11 (?)

Witam wszystkich mam problem z zainstalowaniem liveboxa tp w kompie sąsiadki ponieważ po formacie systemu chciałem zainstalowac neta ale zauwazyłem ze ona ma podłączona Laptopa przez USB Wi-Fi a blaszaka przez RJ-11 ale teraz jak zainstalować liveboxa przy takim podlaczeniu na płytce ani w instrukcji nic takie nie ma…;/ może ma ktoś jakomś propozycje?

A i podłaczenie przez USB czy Ethernet jest nie możliwe ponieważ kable są za krótkie :roll:

No tak to by było proste :stuck_out_tongue: ale pisałem ze :

a i USB Wi-Fi jest przy laptopie a sąsiadki brat zrobił to przez kabel telefoniczny RJ-11 który jest w zestawie ale nigdzie nie ma opisanej jego instalacji…;/ (z bratem nie ma kontaktu)

Też tak myślałem ale nom patrz jest zrobione.

A wi-fi jest przy laptopie bo on wędruje po całym domu a przy blaszaku jest wlaśnie przez kabel i to długi bo gdzieś ok.20 m dla tego inne kable odpadaj bo gniazdko z liveboxem jest na dole a PC-k na górze :expressionless:

Ale dobra mam pomysł :smiley: podłącze bliżej Livboxa przez kabel telefoniczny (podobnie jak był podłączony modem tp) bliżej kompa i podłącze przez USB czy Ethernet :lol: popołudniu zobacze czy działa ;]