Log do sprawdzenia! Windows wyłącza się gdy rozłączam się


(Sineme) #1

Cóż zrobić? Mam system Win XP Prof

Złączono Posta : 04.03.2006 (Sob) 16:23

Mam teraz zainstalowanyHitman Pro, ale bez niego takie same objawy miałem, więc myślałem że coś pomoże. Problem wystąpił 2 raz po tym jak ściągnąłem programik z tej strony!!

====================================

Uwaga: Jak wklejasz loga to obejmuj go znacznikiem (tagiem) CODE lub QUOTE

Proponuje poczytać TEN temat i zobacz jaka jest prośba do userów wklejających loga.

Pozdrawiam kuz5


(Dny15) #2

Nie znam się na tym, ale…

Jak narazie to dostusuj się do regulaminu i wrzuc z gonie z nim loga :mrgreen: Taka porada :mrgreen:


(Gblade) #3

Skasuj to:

Jeśli masz wersje Trial Spyware Doctor to:


(Sineme) #4

Na razie bez zmian tzn. Windows wyłącza się razem z wyjściem z netu. Oto mój log po twoich wskazówkach.

Złączono Posta : 04.03.2006 (Sob) 18:53

Usuwałem 023 ale widzę że jest, czy to ten sam?

O23 - Service: PC Tools Spyware Doctor (SDhelper) - Unknown owner - C:\Program Files\Spyware Doctor\sdhelp.exe (file missing)


(Gutek) #5

Hijackiem nie uwalisz najpierw Start >>> Uruchom >>> services.msc >>> zatrzymaj i wyłącz PC Tools Spyware Doctor po tym folder usuń ręcznie C:\Program Files\ Spyware Doctor


(Sineme) #6

Zrobiłem tak jak poradziłeś, a póxniej postanowiłem usunąć całego Hitmana Pro dla pewności. Powoli załamuję sie bo problem wciąż jest! !!

Oto log aktualny:


(Gutek) #7

co do log-a OK co do problemu nie mam głowy i pomysłu? Jaki soft zainstalowałeś niedawno, od kiedy występuje problem? napisz więcej szczególów :wink:


(Sineme) #8

Problem wystąpił po raz pierwszy jak zainstalowałem programy z tej strony na której mamy forum. Wcześniej zlikwidowałem problem likwidując niektóre wpisy i odinstalowując i na nowo instalując sterowniki do modemu. Niestety tą opcję próbowałem już dwukrotnie gdy pojawił się problem ponownie i nic. Nie wiem co robić, niby moge pracowac na kompie, ale wkurza mnie nagłe wyłączanie się systemu po wyjściu z net-u, no i mam świadomość że coś “siedzi” w systemie niedobrego.


(Gutek) #9

Daj log z silenta - w dziale masz opis co i jak z silentem

jakie mozesz dokładniej?


(Sineme) #10

instalowałem Download Accelerator Plus i Free Download Manager, wywaliłem od razu wszystko co ściągnąłem ze strony, ale niestety do dziś walczę z problemem którego wcześniej nigdy nie miałem. Problemy zaistniały bezpośrednio po instalacji programów. To tyle. Spróbuję zrobić loga Silentem jak go znajdę gdzieś.


(Gutek) #11

Log z Silenta - http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(Sineme) #12

Niestety, nie umiem uruchomić Silenta, pojawia mi się komunikat: “This script requires Windows Management Instrumentation to run. Click on Start, Control Panel, Administrative Tools, Services, and start the Windows Management Instrumentation Service”. Cóż mam zrobić? Próbowałem grzebać ale nie bardzo wiem co mam gdzie zaznaczyć.


(Gutek) #13

Zobacz

Silent opis: http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … opic=15989 - tutaj w tym linku masz rozwiazany problem :wink:


(Sineme) #14

Mam Win XP Prof, a tu czytam:

na - http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … opic=15989

"Komunikat “This script requires WMI…”

Dotyczy starych systemów Windows 95/98/NT którym brakuje składnika WMI. Proszę sobie ściągnąć i zainstalować Windows Management Instrumentation (WMI) CORE.

Czy mam zainstalować to “coś”, bo wyskakuje mi przy instalacji okno:

“This version … is only supported on Windows NT 4.0 Service Pack 4 ora later versions of Windows NT 4”


(Gutek) #15

Dotyczy starych systemów Windows 95/98/NT a ty masz XP

Start>>>Panel Sterowania>>>Wydajność >>> Narzędzia Administracyjne>>>WMI czyli (Rozszerzenia sterownika instrumentacji zarządzania Windows) i Tryb uruchomienia Ręczny


(Sineme) #16

Zrobiłem tak i …nic. Komunikat pojawia się ten sam i nie mogę uruchomić Silenta. Szkoda, nie mam już sił…