Ostatnio strasznie muli internet (od jakichś kilku dni.) Mam neostrade 1Mb, wcześniej prędkość pobierania to było coś z rzędu 100-110kb/s, a teraz max 10kb/s.
Wrzucam log z Hijack’a
Ostatnio strasznie muli internet (od jakichś kilku dni.) Mam neostrade 1Mb, wcześniej prędkość pobierania to było coś z rzędu 100-110kb/s, a teraz max 10kb/s.
Wrzucam log z Hijack’a
HijackThis od dawna się nie używa do robienia logów.
Na teraz możesz poprzez Dodaj/Usuń programy odinstalować z systemu pdfforge Toolbar.
Pokaż logi z narzędzia OTL.
Ustawiasz go jak na tym obrazku oraz wklejasz w białe dolne okienko Custom Scans/Fixes tekst:
Klikasz Run Scan.
Pokazujesz dwa wynikowe logi OTL.txt + Extras.txt
Opcja Extra Registry ustawiona na Use Safelist??
Log ten znajdziesz zawsze w tym samym folderze, w którym znajduje się narzędzie OTL.
W białe dolne okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:
Run Fix. Restart, jeśli będzie potrzebny.
Potem log z usuwania (raport, który wyskoczy po usuwaniu OTL-em) oraz nowy log robiony opcją Run Scan + zaległy Extras.txt.
Raport po usuwaniu
Zaległy extras.txt
I teraz nowe logi robione przez Run Scan
Nowy OTL.txt
Nowy Extras.txt
Nic już tu nie ma.
W OTL kliknij CleanUp.
Wykonaj pełny skan Malwarebytes’ Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.
Gdy będą wirusy pokaż raport po usuwaniu.
Wyczyść rejestr i dysk CCleaner oraz wyłącz nim zbędniki z autostartu (Narzędzia -> Autostart).
W Thunderbird: Pomoc -> Sprawdź dostępność aktualizacji…
No i ogólna aktualizacja:
Java 6 Update 19 + K-Lite Codec Pack 5.8.3 + Real Alternative 2.0.1 + GIMP 2.6.8
Merci beaucoup za pomoc, ale w dalszym ciągu nic.
Najwyraźniej wina leży po stronie operatora.
No nie za bardzo, bo na laptopie wszystko pięknie i szybko działa. (wi-fi, na pc mam bezpośrednie połączenie z routerem kablem sieciowym)