Log Trojan

Hey, Cześć.

To jest jak widzicie log. A teraz prośba aby mi ktoś sprawdził.

Chodzi o to że mam najprawdopodobniej trojana, ale problem polega na tym, że żaden antywirus, ani anty trojan nie może go znaleźć. Cholera penie podszywa się pod coś albo sprytnie się ukrywa. Więc może log coś zdradzi.

Obiawy mojego komputera wskazujące na wirusa to bardzo spowolniały internet. Mam Neostradę TP. Po za tym o trojanie informuje o dziwo antywirus NOD 32 i Karspersky w raporcie, ale go nie usuwają.

Z tego co pisze NOD to mam jakiegoś potwora Downloadera :frowning: o nazwie

Win32/TrojanDownloader.Mediket trojan, zaś Karspersky nazywa go Trojan-Downloader.HTA.Agent.e nie wiem czy to, to samo ale jedno i drugie to Downloader. :frowning:

Czyli w wolnym tłumaczeniu bardzo dużo wirusów :frowning:

Karspersky ponad to był łaskaw napisać, że trojan wymaga usunięcia od ręcznego. Czyli antywirus sobie z nim nie poradzi.

W walce z trojanem pomaga mi wprawdzie mój nauczyciel od informatyki, ale teraz jest długi weekend i nie chcę mu zawracać głowy. A może ktoś z was mi pomoże.

Logi wklejamy w tagach :twisted:

W logu nic nie widać - czysto :slight_smile:

Wrzuć jeszcze log z Silent Runners

Podaj lokalizację tego pliku :slight_smile:

Karspersky mówi że jest na C:/inst.hta niestety niepamiętam jak NOD pokazywał. Odinstelowałam go, aby nie przeszkadzał Krsperskiemu :lol:

Niestety nie mogę wkleić loga z tego programu ponieważ ten link do niego troszeczkę nie działa, może masz inny pewny link?

Bo nie chcę ryzykować znalezienia kolejnego wirusa :mrgreen: ?

Silent Runners (prawy przycisk myszy --> zapisz element docelowy jako --> włączasz i czekasz, aż się pojawi że log jest skończony :slight_smile:

PS> Odinstaluj jednego antywirusa - dwa się będą gryzły :slight_smile:

Nie wiem coś takiego mi wyszło :?

Log jest urwany - poczekaj na komunikat, że log skończony - dopiero wtedy wklej go na forum :slight_smile:

Właśnie o takie coś chodzi :slight_smile:

:mrgreen: teraz jest dobrze, nie.

W logu nic nie widać - czysto :slight_smile:

PS> Widzę, że masz nawet 3 antywirusy :roll: Odinstaluj dwa z nich i zostaw sobie jeden :slight_smile:

To gdzie ten cholernik się w końcu ukrył ? ](*,) Tu niema, antywirus twierdzi, że jest, a go nie usuwa. :frowning:

Zrób jeszcze skan EWIDO po update i wrzuć raport :slight_smile:

A można to zrobić bez update :lol: Powiedzmy z przyczyn czysto prawnych :lol:

A mogę wiedzieć co nielegalnego jest w aktualizowaniu darmowej wersji? Tutaj nie szerzymy piractwa, więc wszystko co mówimy jest zgodne z prawem :slight_smile:

Niestety wtedy może nie znaleźć groźnych plików :roll:

Bieniol jesteś Wielki ! :cmok1: Ten programik usunął mi 19 syfu w ty dwa Trojany i dokładnie te o które chodziło Mediketa i Agenta :smiley: I szczerze mówiąc na mój gust Internet minimalnie, ale przyśpieszył .

Jeszcze zobaczę jak po restarcie będzie wyglądało.

A jednak nie nadal net chodzi na wstecznym. Krucze coś jeszcze musi być :frowning: .Tylko co ?

Jeżeli w logach jest czysto, EWIDO usunął wszystko co znalazł, to wydaje mi się, że wina nie lezy po Twojej stronie :roll: Popytaj się znajomych, którzy mieszkają niedaleko Ciebie i mają tego samego dostawcę internetu, czy nie mają takich samych problemów jak Ty :slight_smile:

Ok wycofuje poprzednie zażalenie. Po restarcie owszem nic wielkiego się nie zmieniło, ale po przenocowaniu komputerka normalnie rewelacja !!