Witam!
Proszę, sprawdźcie mi poniższe logi FRST, czy jest wszystko w porzątku, bo ostatnio Chrome obciąża mi CPU.
Addition.txt (85,4 KB)
Shortcut.txt (89,0 KB)
FRST.txt (923,5 KB)
Masz sporo dodatków do Chrome, co mogłoby powodować wolniejsze działanie.
Dokładając do tego programy uruchamiane z systemem, to mamy ogólne obciążenie systemu.
-
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Dawid\Downloads\Programs
fixlist.txt (2,4 KB) -
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
-
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Przeskanuj sobie komputer Malwarebytes Anti Malware
Masz nieoryginalny Windows 10 lub/i Microsoft Office 2016 więc albo kup oryginalne wersje tych programów albo użyj darmowych odpowiedników - np. System: Linux Mint Cinnamon, Pakiet Biurowy: LibreOffice.
Dalsze używanie piratów może być bardzo niebezpieczne.
Odinstaluj wszystkie niepotrzebne aplikacje a w szczególności radziłbym:
Odinstalować Ashampoo Burning Studio i Daemoon Tools Lite ponieważ windows 10 ma wbudowane nagrywanie płyt i odczytywanie plików iso
Zamień AIMP na otwarty Clementine
Zamień uTorrent na bezpieczniejszy i otwarty qBittorrent
Zamień winrar na 7-zip
Zamień KMplayer na VLC lub MPC-HC
Ej! po tym twoim fixie system mi nie wstaje! nawet w trrybie awaryjnym! Co robić? Dostaje BSOD’A
Miałeś napisać od razu, że coś jest nie tak.
Zawsze robię przywracanie systemu w plikach fixlist
Weź płytę z Windows i zrób przywracanie do ostatniego punktu.
Wyedytowałem Fixlist a wysłałem plik przed edycją.
Przyznaję się do błędu, który jest do naprawienia.
Przepraszam
OK W porzątku Automatyczna naprawa podczas uruchamiania dała radę , ale FRST punktu przywracania nie utworzył, co wydaje mi się dziwne.
Co teraz mam zrobić, dać tego fixloga? Dam go w razie czego.
Fixlog.txt (7,7 KB)
Nie licząc błędu, który został naprawiony, to inne zadania w fixlist zostały wykonane poprawnie.
Nie usuwaj katalogu C:/FRST, bo gdyby jednak coś jeszcze wyskoczyło, to można z tego katalogu wszystko przywrócić.
Zwróć uwagę na działanie Chrome i obciążenie komputera.