powiem od razu - jestem zielona w tych tematach ale poczytałam trochę różnych for i pomału zaczynam łapać różne rzeczy
mój problem wygląda tak: mój niedoświadczony ojciec próbował ściągnąć na kompa reklamiarza, który wyskoczył mu w przeglądarce jako dobry program do zabezpieczenia kompa niestety zawołał mnie dopiero w momencie kiedy avast uznał, że zawartość pliku jest zarażona kolejna rzecz (z tego co pokazuje avast) to duża ilość trojanów jakiś czas temu komp się sam restartował - pokazywało się okienko z odliczaniem jednej minuty, na szczęście po “przejechaniu” kompa programem ad-avare skończyło się restartowanie. Tak czy siak czasem po włączeniu neta (mam neostrade) avast wywala kilka komunikatów o wirusach.
>>Plik>>Zapisz jako… >>>CFScript (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe )
Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe
(czyli ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe )
@Rodzyn84 - nam nie wolno odpowiadać na posty podczepione pod cudze tematy.
@mała czarna - Ty nic nie poplątałałaś, za to ComboFix pomieszał, bo widzę, że uznał cyferkę “1” za literkę “l” i dlatego nie usunął pliku.
Powtórz więc, może tym razem dobrze odczyta:
Wklej do Notatnika :
File::
C:\WINDOWS\system32\re1.exe
>>Plik>>Zapisz jako… >>>CFScript (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe )
Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe (czyli ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe )