Logitech 5.1 Z-5500 vs Tracer Eclipse 5.1

Witam Szanowne grono Użytkowników tego forum.

Pisze do was z zapytaniem… gdyż nie wiem które głosniki wybrać, nie chodzi mi o $ gdyż to już inna droga… Chodzi mi o Moc i komfort ze słuchania Muzyki gdyż jestem Melomanem :]

Pokrótce przedstawie wam te oto głośniki:

Logitech 5.1 Z-5500

http://www.pixmania.com/pl/pl/59184/art … 5500.html#

Tracer Eclipse 5.1

http://www.idg.pl/news/71935.html

Mam mały pokój 4,5m x 2,5m

A może macie jakas inna propozycje z głosnikami?

Jak tak to podajcie i powiedzcie jej zalety…

Ja chciałem kupić sobie Tracer Eclipse 5.1 gdyż posiadam juz głosniki Tracer Eclipse 2.1… Tylko nie wiem czy da sie je podłączyć pod zestaw 5.1 Wtedy miałbym 2.7 - ale to chyba nielogiczne no chyba że sie myle…

Za wszystkie sugestie i podpowiedzi z góry Wam Dziękuje.

Pozdrawiam Sebol.

Te logitechy rozwalają wszystko więc nie warto się zastanawiać.

Pytaniem tylko jest sprawa zasadnicza: czy do takiego pokoju potrzebny jest zestaw 5.1 i to w dodatku o takiej mocy?

Tak gdyz naprawde Kocham Muzyke… i Lubie czuć pod pokrętłem MOC :slight_smile:

A czy można by podłaczyć zestaw Tracer Eclipse 2.1 z Tracer Eclipse 5.1? Wtedy byłoby 2.7 i do tego 2 konsole sterujące? czy jest taka możliwość?

Lubisz moc ? To tracer…

I jest możliwość podłączenia 2 zestawów. Z 2 Sterownikami .

Jak najbardziej

Tracer ma moc… w subie… ale… troszkę pudełkowy dźwięk…z tego głośnika leci…

puk puk puk…

Przydałoby się go wyciszyć w środku…

Poza tym w tej cenie to każde głośniki tak będą robić…

Mówię Ci :slight_smile: Będziesz zadowolony… z Tracerków.

W tej cenie… to logitechów dobrych nie kupisz… a te niby " tanie " niektóre wyroby są lepsze od niektórych fabrycznych…

Pamiętam swego czasu głośniki media tech…

Byłem z nich zadowolony.

Więcej w sklepie takich nie widziałem. Całość wykonana z drewna a nie PLASTYKU…

Jestem zadowolony z Tracerków gdyż posiadam zestaw Tracer Eclipse 2.1 :] I naprawde dają czadu…

A akurat o cene mi nie chodzi bo moge wydać naprawde sporo kasy… tylko zależy mi na dobrym efekcie i mocy :wink:

Mówisz że można podłączyć 2 zestawy tak? Ale jak to mam niby zrobic?:wink: Bo naprawde nie mam pojęcia :frowning:

Wystarczy przejściówka. Lub rozdzielacz sygnału. Skoro możesz wydać więcej kasy to nie lepiej kupić jakiś zestawik Creativka ? Np G500 :):slight_smile:

Jak może wydać więcej niech bierze Z-5500 Logitecha :wink:

Nie znajdziesz creativków tak grających jak ten sprzet

Wiem ale rozbieżność ceny jest kolosalna…

Równie dobrze mogę mu powiedzieć…

jeśli kasa nie gra roli … Kup sobie Jack Hammera który ma 6 tys wat. + Jakieś 5 satelitek :slight_smile:

:stuck_out_tongue:

Chodziło mi o to, który zestaw lepiej wyjdzie

Tracer Eclipse 2.1 + Tracer Eclipse 5.1 - Połączony

Czy

Logitech Z-5500

:stuck_out_tongue:

Z tego co widze tez na innych stronach gdy czytam komentarze ludzie poprostu ubóstwiają Logitechy z-5500 :stuck_out_tongue:

Wiec zdecydowalem sie na ich kupno;) Dziękuje wam serdecznie za poswiecenie Mojemu tematowi troche czasu i odpisanie na niego !

Pozdrawiam :lol:

Ja to bym kupił porządny wzmacniacz na allegro i do tego jakąś tubę, kolumny.

No to widze że kasa nie gra roli. Wtedy sie nie zastanawiaj tylko kupuj Z-550. Ale ten zestaw… " trochę " kosztuje…

W sumie to pierw myślałem że chodzi Ci o X-540 i nie przeczytałem dokładnie pierwszego postu.

Kupuj Z - 5500.

Bas jest nieziemski. Sterownik cyfrowy ( są również analogowe )

Dużo funkcji z poziomu sterownika

Eax

DTS…

I inne " pierdoły"

Pchaj się w Z-5500

Tam Bas jest na poziomie i satelity z THX również…

krasnalek52:

Patrzac na cene zestawu Z-5500 czyli mogłem wydać max 1300zł… a za taka kase to bym nawet dobrego wzmacniacza nie kupił :stuck_out_tongue:

Zestaw Logitech Z-5500 juz jest w domku i własnie sobie gra… moc ma potężną narazie doszedłem do 50% mocy :wink:

Tylko wkurzające jest to że gdy wyłącze głosniki i pożniej je włącze to ustawienia sie automatycznie resetuja ;/;/ Ale cóż… widocznie nie zapisałem ich, albo cos tam… 8)

U mnie jest ok . Może bateryjka jest siadnięta na płycie głównej w sterowniku :).

100 % mocy to popaliłem swoje satelity i 3 kanały w subie :slight_smile:

Dobry wybór