IMO nie opłaca się wydawać tyle kasy na myszkę. Za o wiele mniejszą kwotę dostaniesz sensowny sprzęt, np. Razer Deathadder, Logitech MX518, Intellimouse 3.0. Do tego jakąś podkładkę np. Steelpad Qck bądź Razer Goliathus i jestem pewien, iż będziesz z takiego zestawu w 100% zadowolony, a i kasa w portfelu zostanie
Razer Goliathus Control Omega (Ma idealne rozmiary na moje biurko) oraz Razer Deathedder zdaje się dobrym połaczeniem. Bo DPI to jest też ponoć chwyt marketingowy.
Deathadder’a posiadam osobiście i mogę go polecić z czystym sumieniem. Dla mnie pod względem precyzji i ergonomii pracy to strzał w dziesiątkę. Jeśli będziesz kupował jakąkolwiek myszkę, warto by było ją najpierw dotknąć i sprawdzić jak Ci leży.
Co do dpi… Hmm nie jest to do końca chwyt marketingowy. Każdy z nas pracuje na innej rozdzielczości ekranu i wymaga od myszki odpowiedniej czułości i precyzji. Aczkolwiek nie wszyscy mogą/umieją to wykorzystać w 100%.
Aktualnie to przesiadka będzie dla mnie dość spora bo pracuje na Tablet Mouse dodawanej do Genius G-Pen 4500, a wracając do rozdzielczości ekranu
mam 1680x1500, ale 1800 DPI oferowane przez Deathadder’a powinno wystarczyć, jednak boje się jednej rzeczy natomiast wyczytałem, że ma on sensor optyczny działający w podczerwieni. Jest on odpowiednio czuły?
1800 dpi wystarczy do Twojej rozdzielczości, chyba że lubisz jak Ci kursor wariuje i nie możesz go poskromić :diabel:
To że sensor jest na podczerwień nie czyni go gorszym, dlaczego miałby być mniej czuły?
Logitech G5. Na jego temat się nie wypowiem bo nie miałem z nim styczności, ale jest to laser więc podchodziłbym ostrożnie to tego modelu. Poczytaj w internecie opinie i jak się sprawuje.
Razer dość niedawno wypuścił odświeżoną wersję DA. Został w nim wymieniony tylko układ optyczny i nic więcej. Pod względem kształtu jest to ta sama myszka. Nowa wersja jest jeszcze trudno dostępna w Polsce o ile w ogóle (na allegro znalazłem dwie oferty).
Moim zdaniem nie warto dopłacać 100 zł więcej i osobiście kupiłbym starszy model, ponieważ sensor jest już sprawdzony i nie ma z nim żadnych niespodzianek.
Jeżeli Razer Goliathus to tylko w wersji Control. Podobno wersja Speed bardzo szybko się wyciera i traci swoje właściwości.
Rozważ jeszcze podkładkę SteelPad Qck mini/Qck/Qck+
Mam Logitech G5 od roku i nie mogę o nim powiedzieć złego słowa. Jedynym problemem było kółko myszy - przez pierwszy tydzień zamiast nim klikać, wychylałem je w lewo.
Jeśli znajdziesz gdzieś w dobrej cenie, to bierz śmiało. Ewentualnie niedługo ma wyjść odświeżona wersja - Logitech G500, ale cena w tym wypadku pewnie nie będzie zbyt zachęcająca.
Czyli Deathadder + Qck mini z komputronika. Bo Lachesis jest ponoć niewygodna i Deathadder lepszy. Ale może jeszcze jakieś sugestie. Z góry mówię że w sklepie widziałem Logitech chyba MX518 tak czy inaczej wyglądała identycznie. i mi zbytnio nie leżała w dłoni tzn przymierzłem przez te takie plastikowe opakowanie ale sam profil taki zbyt ogólny. Wole coś dla praworęcznych. (kolejny argument przeciwko Lachesis).
I pytanie zna któś jakiś sklep w Rudzie Śl. lub okolicach gdzie mają myszki Razera i można sie do takich poprzymierzać.Bo zamawiać będę przez Komputronik. Czytałem o padającym lewym przycisku Deathadder’a czy to częsty błąd?