Logitech z 623 - problem z zasilaniem

Witam ! Pisze jeszcze raz w sprawie tych oto głośników. Problem dotyczy “przerwania” zasilania po dotknięciu przycisku power na satelitce czy też podczas słuchania samoczynnie się tak nieraz robi, myślę że filmik poniżej pokaże to wystarczająco dobrze :PP Głośniki są sprowadzane z UK na wtyczce tamtejszej, mam jakąs zwykła przejściówke za 2 zł, i co tu jest nie tak? :stuck_out_tongue:

http://youtu.be/VHN-gRIGdlA

Jeśli masz głośniki wersji angielskiej to musisz przerobić końcówkę kabla zasilającego na europejska ponieważ problem może tkwić w adapterze który kupiłeś za te 2 zł hehe wiem bo miałem taki sam problem i myślę ze ta operacja pomorze…

Jeśli natomiast to nic nie da to uszkodzony jest sam włącznik lecz sądzę że to sama końcówka… Pozdro:P

ale czym to może być spowodowane? No np ładowarka na tej przejściówce działa ok, chyba że wynika to z dużej mocy tych głośników (tj 200 watt) i dlatego nie daje rady. Mówisz przerobić a dokładniej? Czy może poprostu da się zakupić ten kabel z końcówka na nasze gniazdka by nic nie przerabiać? Dodam że to model Logitech Z623, i czy nic im się nie stanie od takiego “przerywania”? : )

wygląda na to że włącznik jest uszkodzony, albo zaśniedziały styki, albo martwy

lut, na płytce montażowej…

Dodam że są to nowe głośniki, mają max 3-4 miesiące :PP Wolałbym żeby to była opcja z tą wtyczką :stuck_out_tongue: ale jeśli tak to lipa, bo będe musiał jje na gware wysyłać ; |

Kon®ado ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Kolego mówisz ze to nowe glosniki z anglii tak? to jesli ci w angli dobrze dzialaly to nic tylko wtyczke trzeba wymienic na nasza polska sama koncowke ktora podlanczasz do gniazdka wiec nic prostrzego ucinasz koncowke oczywiscie zostawiajac sobie kawelek kabelka przy koncowce w montujesz nasza polska moze to byc co kolwiek aby pasowalo do naszych polskich gniazdek i problem rozwiazany mialem to samo z laptopem terzy przywiozlem a uk i na tej smiesznej przejsciuwce byly problemy w dostrarczeniem stalego prądu wiec przerobilek sama koncowke i dziala po dzis dzien dormalnie…

Mozesz tez przerobic to tak zeby koncowki byly wymienne tzn na kostke szybkiego montarzu jesli masz zamiar wrucic do anglii powodzenia i napewno bedzie dzialac…

Nic nie ucinaj bo po gwarancji będzie. Spróbuj na innej przejściówce, ale to raczej włącznik jest uwalony. Jak ruszasz kablem zasilającym też się to dzieje?