Logowanie do serwisu DobreProgramy przez C#


(Ollo98) #1

Siema, ostatnio natknąłem się na tego bloga - http://www.dobreprogramy.pl/djfoxer/Analiza-logowania-do-portalu-dobreprogramy.pl-uzyskujemy-dostep-do-zasobow-uzytkownika,71265.html

W następnym jest opisane logowanie, ale przestawiony jest tylko drugi sposób . - http://www.dobreprogramy.pl/djfoxer/Logujemy-sie-do-dobreprogramy.pl-z-poziomu-kodu-C-wprowadzenie-do-projektu,71411.html

 

Czy mógłby mi ktoś napisać kod który zaloguje program w pierwszy sposób z tego pierwszego bloga?


(slepcu) #2

na końcu drugie wpisu jest link do źródeł.


(djfoxer) #3

To moje wpisy :slight_smile: Fajnie, że ktoś to jeszcze czyta ;) 

Pierwszy sposób jest bardzo podobny do drugiego. Rożnica jest tylko taka, że samemu trzeba wysłać requesta i dodać do niego “ręcznie” pola jak EVENTTARGET i pozostałe.

A dlaczego akurat w ten sposób chcesz się logować, a nie w drugi, znacznie prostszy?