W menu start->uruchom wpisz: control userpasswords2
i tam odznaczyć pole "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło
I druga sprawa: Panel Sterowania->Konta użytkowników->zmień sposób logowania lub wylogowywania użytkownika, przełącz na bodajże: Użyj ekranu powitalnego.
Kurde to nie rozwiązało mojego problemu. Nie tak jak chciałem.
Od początku:
Weszłam w panel sterowania/połączenia sieciowe/połączenia sieci bezprzewodowej(właściwości)
klikłem na “klient sieci Microsoft Network” i na “zainstaluj jako klient” Mniej więcej tak to wyglądało.
Po jej operacji zauważyłem ze w “mój komputer” pojawił się nowy folder: “Administrator - dokumenty” W kontach użytkownika mój profil również jest podpisany jako “administrator komputera” Gdy wchodzę w opcje konta “administrator - administrator komputera” Mam tylko dwie możliwości: “utwórz hasło” i “zmień obraz” W opisie konta pisze: "Konto administratora jest widoczne na ekranie powitalnym tylko wtedy, gdy nie istnieją jeszcze inne konta użytkowników(jak to??)… lub uruchamiasz kompa w trybie awaryjnym.
Problem jest taki że gdy przełączyłem na logowanie z powitaniem ładuje mnie automatycznie właśnie jako ten “administrator - administrator komputera” a nie jak wcześniej na mój profil.
ponadto przy wyłanianiu PCta pojawia się taki komunikat: