Logowanie do XP i... zawiecha


(bernard_w) #1

Od jakiegoś czasu dzieje się z moim komputerem stacjonarnym coś dziwnego. Loguję się (Win XP Pro) i nagle komp dostaje zawiechy. Albo czarny ekran, albo wieczna klepsydra. Dioda twardego dysku zaczyna migać z taką częstotliwością jakby czytała mp3 do winampa, czyli niezbyt często. Jak sobie z tym poradzić? Z góry dzięki za pomoc!


(korni007) #2

Mam to samo :confused: Staje na Zapraszamy.. Ale tylko gdy mam płytę w napędzie :confused: Dopiero jak wyjmę płytę do ładuje sie :confused: Albo jak zamontuje obraz do wirtualnego napedu - caly system zwiecha :confused: I nic tylko restart :confused:


(bober370) #3

Powyłączajscie wszystko z autostartu.


(Danielm86) #4
  1. Poczytać to:

http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=7723

  1. Pozamykać porty programem Windows Worms Door Cleaner

  2. Zainstalowac firewalla np Zone Alarm

  3. przeczyścić dysk CCleaner'em i zrobic defragmentację dysku np Iobit Smart Defrag

  4. Przeczyścić rejestr np Wise Registry Cleaner i zrobić defragmentację rejestru Aulogic Registry Defrag


(bernard_w) #5

Ale jak to zrobić, jeśli nie mogę nawet się zalogować? Nawet w trybie awaryjnym. Nic nie działa...


(bober370) #6

Ale logujesz sie na swoje konto np. Bernard czy konto administrator w normalnym uruchomieniu??


(Bedlam) #7

Po 1 może być 1000 powodów... pierwszy jaki mi przychodzi do głowy to to problem danych na płycie lub samej płyty... jak mam jedną dvd płytę która prześwituje światło (co to w ogóle za pomysł takie płyty robić) to przy starcie napęd wariuje. Radzę albo zmienić płyty albo startować z czystym napędem. Jeśli jednak się tak nie dzieje to w najlepszym przypadku sprawa autostartu, może być wina windowsa ale może być już zdychająca płyta główna (niestety ja przerabiałem ostatni problem i wymiana płyty pomogła)