Logowanie wielu użytkowników

Skryptów logowania jest bardzo dużo lecz ja potrzebuje, takiego który obsługiwałby wielu użytkowników a każdy z nich miałby dostęp do innej strony www. :slight_smile: :slight_smile:

I jaki masz problem, w którym miejscu prób napisania tego stajesz i nie wiesz co dalej robić?

Sam nie umiem pisać skryptów ale znalazłem na http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/skrypt.htm ale nie wiem gdzie wpisać login i hasło dla różnych użytkowników.

Z tej strony, którą podałeś:

W ramach HEAD

[b] new Array('user1','password1'), /// To powtarzamy dla kazdego uzytkownika.

new Array('user2','password2'),

new Array('user3','password3') /// Nalezy pameitac aby w ostatniej pozycji zlikwidowac przecinek...

// ^ -o tutaj :)[/b]

[code] ); function CheckPassword(form) { var user=form.user.value.toLowerCase();; var pass=form.pass.value; for (var i=0; i if (users[i][0]==user) if (users[i][1]==pass) { form.action=“tajna_strona.htm”; return true; } else { alert("Sorki, " +user+ “, zle haslo.”); return false; } alert(“Niewlasciwe dane!”); return false; } //–> W ramach BODY Login Hasło

Ale wtedy tylko loginy i hasła będą inne, a strona ta sama. Poza tym to JavaScript, więc wystarczy PPM (prawy przyciska myszy), “pokaż źródło” i już mamy wszystkie loginy i hasła. Lepszym pomysłem byłoby zastosowanie php, ale wtedy nie pójdzie na każdym serwerze (tylko te z obsługą php).

A jak zrobić żeby każdy użytkownik miał dostęp do innej strony? :stuck_out_tongue:

Tym sposobem z JavaScript’em?

Na przykład stworzyć strony, które się nazywają tak jak użytkownik i zamiast

form.action="tajna_strona.htm";

dajesz

var strona=user+ ".html"; form.action=strona;

Działa, sprawdziłem.