Logowanie

Witam mam dziwny problem , a konkretnie to chodzi o logowanie sie .

Na moim komputerze sa 2 konta uzytkownikow konto “A” i konto “B” obydwa konta sa zastrzezone haslem i razem sa administratorami komputera .Problem polega na tym ze gdy uruchamiam komputer to samowolnie nie pokazujac przy tym ze do wyboru jest drugie konto wlacza sie konto “A” mimo to ze jest na nim haslo . Poprostu wyglada to tak jakby na kompie bylo tylko 1 konto i do tego bez zadnego hasla .Pozniej proboje skasowac konto “A” i je ponownie stworzyc z nadzieja ze danego bledu juz nie bedzie ale gdy sproboje tylko wylogowac konto “A” to zaraz ponownie samo sie loguje tez mimo to ze jest na nim haslo . Wiec nie mam najmniejszego pojecia co teraz zrobic , format ?? czy jest moze jakies inne wyjscie ?? :?

Może mzsz wyłączony ekran powitalny lub konto B jest wyłączone- sprawdż.

Spróbuj kliknąc Start-> Wyloguj i wtedy napewno sie właczy ekran do wyboru uzytkownika(nawet jak masz jednego) i zobacz czy jest konto B

wlasnie owie wam ze tak robilem i spowrotem sie loguje konto “A”

konto “B” działa :? poza tym co to mialoby za sens skoro i tak te konto wlacza sie mimo to ze ma haslo :?

Proszę zmienić temat postu na konkretny,opcja zmień i popraw.JNJN

Widzę temat o logowaniu w win xp więc napiszę to tu (najwyżej przeniesiecie)

Ostatnio dla ułatwienia pracy założyłam 3 dodatkowe konta.

A więc było:Administrator,konto 1,2,3.

Otóż po pierwszym wylogowaniu innych kont (1,2,3) i wyłączeniu kompa,na następny dzień nie było już konta Administratora :shock:

Jest to o tyle dziwne,bo aplikacje w “dodaj usuń” pozostały a dostęp do nich był tylko z konta Admina.

Próbowałam przywracać system do czasu kiedy zauważyłam brak Admina ale jego dalej nie wyświetla.

Sprawdzałam w panelu sterowania w kontach użytkownika…też nie było. :frowning:

Czy da się coś z tym zrobić?Prosiłabym jak najszybciej :frowning:

informacja dodatkowa:wszystkie moje konta mają typ administratora

Zobacz może w opcji: start - uruchom i wpisz control userpasswords2