Od ponad roku mam problem z komputerem podczas uruchamiania zawieszał się w biosie nie wyświetlał “pool data dmi sukcess” ponowny reset załatwiał problem. Z aktualizowałem bios i wymieniłem baterie i jak na razie problem nie występuje, ale dalej wiesza się system czy to w stanie spoczynku czy podczas obciążenia sytuacje są losowe podziała tydzień a później jest częściej, wygląda to jak zamrożenie brak reakcji myszki oraz klawiatury pomaga tylko reset.
Wymieniany był zasilacz lecz poprawy nie było.
Wymieniania była karta graficzna bo się spaliła ale też to nic nie zmieniło.
Pamięć RAM testowałem mmtestem86 po dwóch sprawdzeniach nie wykrył błędów.
Dyski sprawdzane HD Tune program nic nie wykrywa. (nie zmieniałem dysk na inny)
Temperatury na pokładzie nie przekraczają norm, komputer z kurzu był czyszczony.
Format był robiony lecz było to samo (nie pamiętam czy na w pełni czystym systemie bez żadnego sterownika)
Specyfikacja Komp.
Zasilacz: Radix VI 650
Płyta Główna: NVIDIA nForce 560, Model: GA-M56S-S3
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3,10 Ghz
RAM: 5GB
Karta Graficzna: GeForce GTX 560
HDD: WD5000AADS
Mysz i Klaw: USB
System: Windows 7 Ultimate 64bit
Antywirus: ESET Nod 32
Oprócza tego scan: Malwarebytes Anti-Malware (Nic nie wykrył)
: TDSSKiller (znalazł tylko screncapture.exe)
W dzienniku systemu byly błedy: Nazwa aplikacji powodującej błąd: NvStreamNetworkService.exe, wersja: 4.1.1943.6202, sygnatura czasowa: 0x551399be
: Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom0.
Z tymi chyba sobie poradziłem jak na razie nie występują od godziny.
Jest jeszcze jeden na którego nie znam sposobu:
System zdarzeń modelu COM+ nie mógł usunąć obiektu EventSystem.EventSubscription {5C70CD3A-8913-4D93-94F7-79182EF1B930}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}.
Spróbuj zmienić kabel SATA, który łączy dysk i płytę główną.
Pokaż zrzut ekranu z HDTune z zakładki Health, zrób skanowanie na zakładce Error Scan i pokaż zrzut ekranu, zrób benchmark dysku na zakładce Benchmark i pokaż zrzut ekranu.
Czy miałbyś możliwość zmienić na kilka dni twardy dysk, aby sprawdzić czy problem będzie występować?
Jesli chodzi o NvStreamNetworkService.exe to zrobiłem:
sc stop “NvStreamSvc”
sc config “NvStreamSvc” start= disabled
jak na razie jest ok, zobaczymy dalej.
VirtualBoks to nigdy tego nie instalowałem nawet nie mam tego w Revo Uninstaller.
Mam jeden kabel SATA ale po spalonym dysku, nie przeszkadza? i Czy zmienić na inne wejście SATA na płycie głównej czy to nie ma znaczenia? bo jest jedno wolne.
HD Tune WD 500GB - Są na nim dwie partycje C i E oprócz tego jest jeszcze dysk magazynujący, czy też zrobić test dla porównania ?
Miałbym, tylko żebym wiedział na ponad 50%, że to może być dysk bo mam 2TB podłączony a nie mam na chwilę obecną gdzie tego zabezpieczyć (Jest to dysk magazynujący)
Parametr C7 wskazuje na błędy w komunikacji między dyskiem a kontrolerem, na początek zmień kabel sygnałowy SATA (możesz też zmienić port na płycie) i monitoruj Wartość Raw tego parametru, czy nie wzrasta.