"lsass.exe" Brak tego pliku :(

Witam wszystkich ponownie na forum. Wczoraj gdy uruchomiłem komputer pojawił mi się następujący komunikat "brak pliku “lsass.exe” :frowning: w ścieżce “c:\Windows\config\lsass.exe” :frowning: poratujcie mnie. Co mama zrobić ??

Sprawdź szkodniki.

Jak XP

Z uruchom komenda sfc / scannow , po sfc spacja, włóż do napędu płytę z XP z takim SP jaki masz zainstalowany.

JNJN napisał dość niedokładnie, więc przepiszę:

Wkładasz do napędu płytę z Windows XP. Jeśli się uruchomi autoodtwarzanie to zamykasz interfejs płyty. Następnie:

Start > Uruchom > wpisujesz w pole Otwórz: sfc /scannow > klikasz OK lub Enter. Czekasz aż instalator przywróci wszystkie oryginalne pliki systemowe. Potrwa to jakieś 5-10 minut, nie należy przerywać tego procesu.

Wielkie dzięki za rady :slight_smile: tylko zrobiłem jeszcze inaczej. Przeskanowałem komputer za pomocą “Trojan Remover 6” i on właśnie znalazł syfa w tym pliku :slight_smile: usunął go i jest chyba wszystko w porządku bo nie wywala mi tego komunikatu na początku startu Windows. Potem właśnie zrobiłem jeszcze profilaktycznie przywracanie plików systemowych i jest OK. Wielki dzięki :slight_smile: