co to jest ten plik lsass.exe??? jak go usunac? czytalem na google pisze cos ze to jakis wirus lub cos w tym stylu… jak to usunac? URUCHAMIA MI SIE PODCZAS JUZ ZALADOWANIA SYSTEMU [samoczynnie]. Co z tym zrobic i moze ktos wyjasni co to jest?:>
ja mam ten proces i zawsze go miałem i nieuważam że to wirus- żaden av go nie wykrywa.
u mnie avast( bo takiego mam anty-virusa) tez nic nie wykrywa… . Mam rozumiec ze ten lsass.exe jest to plik ktory pobiera wirusy i umozliwia komus wlamanie sie do mojego kompa? tak wnioskuje z tego link’u co podal Le_mar … , jak tego dziada usunac MAM?? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil:
"
Poczytaj: http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t57590.html
Dla pewności załącz na forum log z HijackThis i ComboFix,ktoś poogląda i będzie wszystko jasne.
Lsass to ważny proces systemowy. Często znęca się nad nim wirus Sasser.
wylaczylem ten proces z automatycznego uruchamiania sie w start->uruchom->msconfig->aplikacje :) a dokladniej opiszesz to???
a zrestartowałeś komputer?, na tym forum IDG (dostałeś link wyżej) gościu pisze , że po wyłączeniu tego procesu miał czarny ekran i kursor
Heh ciekawe czy kolegę jeszcze spotkamy na tym forum skoro wyłączył ten proces
lol. co z tym lsass.exe zrobic?? zal:|:| jak to usune to komp padnie?
ale kolego o co Ci chodzi ? komputer działa ? masz jakieś problemy z komputerem ?
czy tylko się nudzisz ?
przeskanuj kompa jakimś skanerem online
tobie podziekuje:]
Podaj log z Combofix
Logi dajesz na http://wklej.eu lub na http://wklej.org a w poście dajesz tylko link
Nie lubie się kłucić ale pytam , czy chociaż jeden z Was zadał sobie trud przeczytania tego co podał Le_mar ,
dla tych co nie czytali cytat.
"Uwaga: lsass.exe jest procesem, który jest zarejestrowany jako koń trojański. \ R “Trojan ten umożliwia napastnikowi dostęp do komputera z odległych miejsc, kradzież haseł bankowych Internetu i danych osobowych. \ R” Ten proces jest zagrożenie bezpieczeństwa i powinny zostać usunięte z systemu. \ r
Note : lsass.exe is registered as a downloader.\r This process usually comes bundled with a virus or spyware and its main role is to do nothing other than download other viruses/spyware to your computer.\r This process is a security risk and should be removed from your system.\r Uwaga: lsass.exe został zarejestrowany jako downloader. \ R Ten proces zazwyczaj jest dołączane do wirusa lub spyware, a jego głównym zadaniem jest robić nic innego niż pobrać inne wirusy / spyware na komputerze. \ R Ten proces jest zagrożenie bezpieczeństwa i powinny zostać usunięte z systemu."
koniec cytatu.
@ mareksolak - ale niżej jest rekomendacja, że to ważny proces systemowy
chyba uderze do znajomego informatyka bo tutaj kazdy podaje mi linki itp do tego co czytalem a nikt nie powie w szczegolach krotko i na temat co to jest za plik, za co odpowiada:]]]
Odpowiada za politykę bezpieczeństwa. Jest niezbędny do prawidłowego uruchomienia systemu wiec kasowanie go nie będzie najlepszym pomysłem… Jak się dalej martwisz do przeskanuj kompa combofixem i daj log na forum, a ktoś ci powie czy w tym pliku masz wirusa :>
ok;) wreszcie ktos sie postaral o to zeby jasno mi to wytlumaczyc i potwierdzil moje przypuszczenia podczas pisania watku tyle ze nie wirus a zabezpieczenie , a w blad mnie wprowadzaja te opinie kazdego inne…thx lukaszb
Proszę zmienić temat na konkretny, opcja EDYTUJ i popraw.JNJN