MAC mostka sieciowego

witam mam problem z uddostepnieniem lacza internetowego na drugiego kompa przez karty sieciowe. probowalem programami typu winroute ale nic to nie dawalo, sprobowalem zrobic mostek sieciowy i przez kilka dni dzialalo ale pewnego dnia przestalo dygać. nie wiedzialem co sie stalo dopoki nie usunalem mostka i nie sprobowalem sie polaczyc normalnie przez kare sieciowa zmieniając jej MAC (programem SMAC 2.0). oczywiscie internet nie dzialal. czy jest jakas mozliwosc albo program aby po zrobieniu mostka zmienic jego MAC na taki jaki jest na karcie sieciowej przez która sie łacze? probowalem zrobic to tym SMACiem ale nawet po kilku probach MAC mostka byl taki sam, probowalem tez we wlasciwosciach/protokól TCP/IP wpisac adres sieciowy ale to tez nic nie pomoglo :confused: prosze, pomózcie. z góry dzięki

ludzie no zakatowac sie mozna, zadzwonilem do admina mam teraz internet na MAC mostka sieciowego ale… NIE DZIALA MI TERAZ POPRAWNIE TEN MOSTEK. nie dziala mi siec miedzy kompami a za tym idzie ineternet na drugim kompie, mące, szpące, wpisuje te adresy ip dnsy itd ale nie dziala, hurwa, co moze byc problemem? net na 1ym kompie chodzi mi normalnie ale gdy wpisuje na drugim adresy i probuje sie polaczyc to we wlasciwosciach polaczenia sieciowego wysyla pakiety ale odbiera tylko 1 za kazda proba polaczenia, komputery sie pinguja, grupa sieciowa taka sama, klasa ip tez, zaden firewall nie blokuje, wylaczylem nawet zapore… jest jakis ratunek??