jeśli ten temat jest w złym miejscu to proszę o przeniesienie go.
moje pytanie: da się zainstalować Mac OS X na komputerze pc ?proszę o info i inne potrzebne informacje do instalacji tego systemu na pc.
jeśli ten temat jest w złym miejscu to proszę o przeniesienie go.
moje pytanie: da się zainstalować Mac OS X na komputerze pc ?proszę o info i inne potrzebne informacje do instalacji tego systemu na pc.
Jest to możliwe ale nie jest to legalne ;]
chciałbym widzieć ten system w akcji a jeśli mi się spodoba to kupić macintosha.
ma ktoś linka? do instalacji na pc?
Dam Ci odpowiedź na PW …
Jest to możliwe jeśli masz dwurdzeniowy procesor (jest specjalna wersja Mac OS X On Intel)
http://insanelymac.com - polecam lekturę forum. Swego czasu się tym bawiłem i nawet na dwóch kompach udało mi sie to odpalić (na pececie i lapie)… chodziło całkiem przyjemnie, ale problemy ze sterownikami miałem (nie szło podłączyć głośników pod jacka w laptopie)…
P.S. Plików tam nie znajdziecie, jedynie wskazówki…
Wszystko mozna. Aby zainstalowac Mac OSX na pc musisz miec wersje 10.4 bodajrze Leopard,ta co wyszla po Tiger. Wcale nie musisz miec dwurdzeniowego kompa, a wersja o ktorej mowi dotMSH to po prostu nowe Maci bazujace na procesorach Intela. Jak nie zdobedziesz tej wersji to polecam emulator PearPC.Niestety trzeba miec dosyc szybkiego kompa i duuuzo ramu. Moj P4 2x2,8 wykrywany jest no okolo 300 MHz(tiger)…To tak jak bys odpalal Viste na P3 800 Mhz…
teoretycznie mozna ale nie ma sensu i tak mułowato chodzi mam w domu iMaca i zwykłego PC i na iMacu nawet lepiej chodzi vista niż na zwykłym pc a maja podobne dane techniczne Pc jest trocze mocniejszy