Macbook Air M1 błąd utworzenia konta

Drugi mak jest potrzebny, jak „iMajzingowy” system raczy się w trakcie instalacji wysypać, co czasami mu się zdarza. Wtedy już nic sobie nie zainstalujesz ani z pendrive, ani z jakiegokolwiek recovery, i zostaje jedynie podłączenie drugiego maca.

Witam
Mam ten sam problem
Błąd podczas logowania po instalacji systemu
Nie jestem specjalistą odnośnie macbooka czy może mi ktoś pomóc to ogarnąć?

Masz drugiego maca? :slight_smile:

Apple przy zakupie jednego maca drugiego powinien dodawać za free by w razie kłopotów ratować tego pierwszego. :smiley:

Właśnie nie mam
Da się coś zrobić?

Przy włączaniu komputera trzymaj „Power” aż włączy sie opcja odzyskiwania. Jesli masz pendriva z systemem to ok ale niejest to wymagane bo można pobrać go przez internet ale to troche potrwa w zależności od łącza. Następnie sie uwierzytelniasz aby komputer wiedział, że ty to ty. A następnie zrób to co opisałem pare postów wyżej. Mowa o resecie hasła… Post z 20kwietnia Metoda 2.

Uwierzytelnić się mam po instalacji podając appel id ?

Tak. Bez tego nic niezrobisz…

Może dodaje, dlatego taka cena :stuck_out_tongue:

A jeżeli się nie uwierzytelniłem to muszę jeszcze raz formatować dys i znowu pobierac system ?

Musisz odpiąć maka od konta i wyrejestrować. Potem instalacja ponowna i powinno być ok, a jak nie, to drugi mac.

Raczej tak bo system instalujesz na „zresetowanym komputerze” ale możesz przetestowac sam reset hasła bez instalacji l. Przyokazji dowiesz się czy tak zadziała czy nie. Ja obstawiam, że nie ale niczym nie ryzykujesz… A następnie zrób tak.:

MacBook startujesz a następnie po podaniu danych do naszego konta iCloud komputer wita nas ekranem instalatora. Wyłączasz samo okno instalatora aby wrócić do głównego menu. I wybierasz opcje terminala a następnie podajesz komendę reset password i po chwili pojawiają się jakieś różne linijki jak w matrixie. Następnie zamykasz terminal. W narzędziu dyskowym robisz czystkę i na pustym dysku robisz świeżą instalacje. Tą metodę wypróbowałem. Mi pomogło.

1 polubienie