Witam
Jak w temacie poniżej załączam zdjęcie z opisem które mam nadzieje, wyjaśnia sedno problemu.
Jeśli ktoś zna sposób jak to zmienić na „stałe” to oczywiście proszę pisać😎
Witam
Jak w temacie poniżej załączam zdjęcie z opisem które mam nadzieje, wyjaśnia sedno problemu.
W ustawieniach maila można ustawić domyślną czcionkę i jej wielkość Otwierasz maila, wybierasz zakładkę mail na pasku, a następnie preferencje/preferences i wchodzisz w czcionki/fonts
Działa to na maile, pamiętające Internet Explorer:
<p style="font-family: monospace !important; font-size: 16pt !important;"> <font face="monospace" size="5"> Duży tekst napisany krojem monotypicznym (Consolas, Menlo, Monaco, "Lucida Console", "Liberation Mono", "DejaVu Sans Mono", "Bitstream Vera Sans Mono", "Courier New", monospace) </font> </p>
Duży tekst napisany krojem monotypicznym
Niestety to już sprawdzałem i tam niema tego…
Apple stwierdza, że jak wiadomość jest w trybie html, to krój czcionki może nie słuchać twojej konfiguracji:
Jeśli nadawca w swojej wiadomości użyje specyficznej czcionki, będzie ona użyta do wyświetlenia tej wiadomości.
Niby trzeba by wymuszać tryb zwykłego tekstu jak ten się nie wybrał na domyślny przy wysyłce.
I nic nie ma w temacie pomocy o rozmiarze, pewnie zmiana na węższą/mniejszą nie koniecznie odda taki ujemny zoom.