Macbook Pro problem z ekranem

Hej przez 2 lata uzywania zaczelo mi sie cos dziwnego z ekranem robic patrzylem na wymiane ekranu to juz poczekam i sobie nowego kupie ale moze da sie to jakos naprawic ? nigdzie mi nie spadl myslalem ze po formacie bedzie dzialac ale tez nic

Nie czekaj, tylko oddaj do bezpłatnego programu naprawczego. Niestety Apple w Macbookach Pro (rocznik 2016 - 2018) stosowało odrobinę za krótką taśmę od matrycy. W związku z czym, ta miała tendencję do przecierania się z czasem. Powodując właśnie różne usterki obrazu.

Link do informacji o programie naprawczym: Program serwisowania podświetlenia wyświetlacza w 13-calowym MacBooku Pro

1 polubienie

a to ku…y ten jest 2017 z usbc nie wchodzi w kryteria :exploding_head:

Spokojnie - to USB-C / Thunderbolt 3. Także porty się zgadzają.

Tak czy siak, jeżeli nie minęły jeszcze pełne dwa lata od zakupu, udaj się do serwisu (w ramach gwarancji). Ten przypadek to głośna afera “flexgate”, która dotykała MacBooki z 2016 i rzekomo jeszcze 2017 (https://www.macrumors.com/guide/flexgate-macbook-pro-display-issue/)

Rozumiem ciąc koszty na lutowaniu RAM w płycie, na gorszym procesorze, czy taniej matrycy w lapku, ale pożałować 3 milimetów taśmy?! No, Apple wyznacza standardy partactwa, nie ma co. :slight_smile:

Mnie to nie dziwi. Nie od dziś wiadomo, ze Apple pakuje kiepski sprzęt w piękną i solidną obudowę. Obudowa jest wykonana perfekcyjnie, wszystko idealnie spasowane, materiały najwyższej jakości. Jej zadaniem jest pozorowanie, że to sprzęt premium z najwyższej półki podczas gdy w swoim wnętrzu ukrywa stare podzespoły marnej jakości.

w drodze jeszcze tylko odpowiedni chinski srubokret i zyczcie szczescia :smiley: