Chcę nagrywać filmy przez magnetowid. Podłączyłem antenę telewizyjną pod wejście magnetowidu a pod wyjście podłączyłem telewizor. Po włączeniu telewizora okazało się, że sygnał jest tak słaby, że prawie nic nie odbiera. Jak ustawić magnetowid, żeby " nie psuł" sygnału?
Magnetowid: Panasonic NV-SD437
Wiem, że teraz to starocie, ale ja na razie tylko to mam.
Zapomniałem o jeszcze jednym napisać: Gdy podłącze tą antenę do magnetowidu i magnetowid do telewizora Scartem (nie wyjściem antenowym) to widzę, że magnetowid też tak samo słabo odbiera jak telewizor, gdy jest podłączony anteną od magnetowidu.
A po co to się bawić jeszcze sygnałem analogowym który za chwile i tak zniknie. Kup tuner DVB-T z funkcja nagrywania na pena czy dysk. Taki tuner kupisz już za około 100zł a i jakość obrazu będzie o wiele lepsza. Szkoda twojego czasu na takie zabawy. Poza tym taśma za chwile też dostarczy ci nie lada wrażeń. Sam kilka lat temu poprzegrywałem póki mogłem kilka kaset z najważniejszymi filmami bo już była ostatnia szansa tych kaset mimo że nie były praktycznie używane.
Ustawiłem go (data, czas, wyświetlacz, wyjście AV itp.) i może odczytywać kasety i nagrywać (ale nie ma co, co prawda może nagrywać telewizje, ale tylko przy włączonym telewizorze [przez wejście/wyjście Scart]), ale może trzeba coś ustawić z odbiorem telewizji?
Jeśli w dalszym ciagu jest gorszy sygnał pomimo właczonego video to moze być uszkodzony kabel antenowy łączacy video z tv albo jest uszkodzona głowica w.cz. w magnetowidzie.
Teraz doczytałem, że pisałeś o nie kabel antenowy, a ten kabel co łączy video z telewizorem. Też powinno działać, bo gry zobaczę na telewizorze (kablem Scart) jak samo video odbiera sygnał to widzę, że ten sygnał jest do d…
– Dodane 16.08.2012 (Cz) 18:14 –
A ta głowica mogła sama się zepsuć? Bo to video stało na szafie przez 2 lata nieruszane.
– Dodane 16.08.2012 (Cz) 18:24 –
A i jeszcze jedno: Do tej anteny włączony jest zasilacz i, gdy odłączam zasilacz (wtedy, gdy antena jest podłączona do video) to na pół sekundy obraz robi się OK i wraca do słabego sygnału.
Jeśli przy podłączeniu video do tv kablem antenowym(nie Euro)obraz jest do bani to jest pewne że głowica w.cz. jest walnięta albo ten kabel jest uszkodzony.