Witam. niedawno zainstalowałem program a wraz z nim ten irytujący wirus, starałem się rozwiązać go antywirusem ale to dało tyle co nic. Proszę o pomoc jak najszybciej. Jestem całkowicie zielony w tym i używanie FRST to dla mnie jak ta rosyjska strona, nic w tym nie rozumiem.
Instrukcja:
Filozofii w tym nie ma, jak się nie uruchomi program - to napisz będziemy próbować dojść jak uruchomić.
wykonałem już skan i na tym moja wiedza się zakończyła, jak chce użyć naprawy pokazuje powiadomienie o umieszczenie fixlist w tym samym folderze w którym jest narzędzie
Więc wrzuć je na forum jak napisano w punkcie 6. by zobaczyli je specjaliści: Atis / Acorus / iJuliusz.
Uwaga
na przyszłość Raport dodajesz stamtąd skąd uruchamiasz FRST, nie z katalogu LOGS.
nie rozumiem zbytnio
Po prostu by nie pomieszać się z starym dodajesz najnowsze i one są tworzone obok pliku FRST, to jest u ciebie katalog: C:\Users\Barti\Downloads\
().
Z tych w katalogu logs korzysta się rzadko.
Addition_19-01-2018 15.15.44.txt (29,6 KB)
FRST_19-01-2018 15.15.44.txt (19,9 KB)
podaje te, które były w pobranych
Jeszcze przydałby się “Shortcut.txt” i po dodaniu czekaj na dalsze instrukcje od Atisa / Acorus / iJuliusz.
Nie zaznaczyłeś wcześniej to go FSRT nie zrobił.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Barti\Downloads
fixlist.txt (3,4 KB)
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wrzuć log, który pojawi się jako podsumowanie.
Masz między innymi przekierowanie IP:
35.177.46.238 USA -> 46.101.28.31 UK -> 82.202.226.203 Rosja -> 192.168.1.1
Zmodyfikował to któryś szkodnik.
Żeby przekonać się czy jest naprawione, zrób proszę skan jeszcze raz programem FRST i wrzuć tylko frst.txt i addons.txt
zapowiada się dobrze. Po ponownym włączeniu firefox nie odpala się samowolnie z ruską stroną
Addition.txt (30,0 KB)
FRST.txt (17,0 KB)
Nadal istnieją ograniczenia Windows Defender.
fixlist.txt (170 bajtów)
Zrób nową Naprawę z tym plikiem.
Po restarcie zrób skan jeszcze raz i wrzuć tylko frst.txt
W porządku, teraz już jest bez ograniczeń
W razie kłopotów, zapraszamy znowu na Forum DP
Bardzo mocno dziękuję! jednak nie dostanę opr od brata za “kolejny wirus na kompie” jakbym coś zobaczył napiszę. pomoc godna medalu