Po w/w aktualizacji wyskakuje co kilka minut info, że aktywacja systemu niebawem wygaśnie. Ktoś też ma podobny problem ?. Zaznaczam, że system nie jest ‘spiracony’ .
A jak wklepiesz jeszcze raz swój klucz, to problem nie znika?
Grzebałeś wcześniej coś w aktywacji systemu?
Nie znika, ale już wiem jak to obejść. Gdyby u kogoś podobne problemy- proszę na priv. / lekston@protonmail.ch /.
Tylko, że jeżeli rozwiążemy problem sami i kogoś może dotknąć to samo, te rozwiązanie wrzucamy w poście, nie na priv. Tak to działa. Na priv, jeżeli jakiś użytkownik potrzebuje coś od konkretnego użytkownika.
Jednak wolę na priv. Dlaczego… chyba sam rozumiesz.
Chyba że chodzi o “nielegalny” sposób, to wszystko wyjaśnia, dlaczego.
Dodatkowo. Wolę konwersować z kimś z twarzą. Sorry … .
Czyli temat do zamknięcia tak na prawdę, ponieważ wiadomo o co chodzi.
niekoniecznie. przesyłam tekst do rozwiązania problemu.WINDOWS 10- AKTYWACJA, KLUCZE I KOMENDY.txt (1,3 KB)
I tego się bałeś? Nie wiem tylko skąd masz te klucze, ale zazwyczaj pomaga zabawa z komendami. Znalazłeś rozwiązanie, podzieliłeś się tym rozwiązaniem i to było fair dla wszystkich.
Zawsze staram się pomóc. Jeśli komuś zadziała- to może mały lajk …
W instrukcji są klucze kms, tak sądzę. Staramy się nie używać ich, bo nie są legalne i po części załatwią sprawę, ale sama metoda komendy cmd warto znać.
A co na chwilę obecną tak do końca jest legalne … ?
Twój własny klucz oryginalny do oprogramowania.
Oczywiście ich nie udostępniamy (naszych kluczy).
Klucz zakupiony jest legalny. KMS to tylko aktywator systemu. KMS często (jak nie zawsze) zostawia syf po aktywacji systemu, który może narobić szkód w systemie. Po takiej aktywacji systemu, weź przeskanuj system np. programem Malwarebytes. Na dzień dobry program znajdzie zagrożenia.
Tylko, że nie było aktywacji kmspico, tylko wpisany klucz kms. Zobacz w plik txt, co jest załączony.
Ok, przez cmd można aktywować Windowsa - widziałem .txt. Takiego sposobu aktywacji nie znam.
Klucze, które podał w pliku .txt rozumiem, że tylko służą do instalacji Windowsa a nie do późniejszej aktywacji?
Nie. To są klucze kms, którymi aktywujesz system nielegalnie. A kmspico, to aplikacja, która instaluje swoją szpiegowską usługę dodatkowo, przy czym pozornie działa automatycznie jak aktywacja komendami (klucz kms, wywołanie usługi kms i aktywacja) + ukryty proces trojana.
Nikt z Was nie zgadł, na czym polega zabawa … .