Mała czcionka w przeglądarkach

Witam i z góry przepraszam zz bzdurny temat.Od kilku dni mam Windows 10,tj laptop.Coś mam za małą czcionkę w przeglądarkach zarówno w Edge jak i Mozilla.Systemową daje rade zmienić,ale w przeglądarce Edge to już nie.Prosiłbym o pomoc jak w niej zrobić dużą czcionkę bo mnie oczy zaczynają boleć :frowning:

CTRL + rolka myszy, albo CTRL + plus i minus na klawiaturze zmienia rozmiar strony.

W ustawieniach przeglądarek możesz dostosować domyślne powiększenie stron, jak i wielkość samych czcionek.

W systemowych ustawieniach Windowsa możesz zmienić skalowanie dla całego systemu i wszystkich aplikacji.

2 polubienia

No właśnie i jak w ustawieniach tego Windowsa zmienić skalowanie dla całego systemu i aplikacji?Mam 125 %

To są dwie niezależne rzeczy. Skalowanie systemowe zwiększa wielkość wszystkiego - okien, przycisków itd.
Skalowanie strony w przeglądarce zmienia jedynie wielkość elementów na stronie.

Jaką masz natywną rozdzielczość pulpitu?

Laptop ma 15,6 cala a rozdzielczość wyświetlacza ustawiona na 1920 x 1080,ekran to full hd

Do FF dobrze działa: Zoom Page WE.
Korzstam od dawna.

Ja zmieniałem ale w ustawieniach przeglądarki.Polecam program Windows 10 manager tam jest opcja do zmiany czcionki ekranowej jak i wiele innych dobrych funkcji.

1 polubienie