Sprawdzić, czy korzystasz z GTX’a (dobre fps), czy Intela (lipne).
Jeżeli Intel, to postaraj się uruchomić GTX, może potrzeba np. reinstalacji sterowników.
Jak nie pomoże, to możliwe, ze karta padła.
Albo nainstalowałeś tyle głupot, że brakuje RAMu na grajcie, uruchom podczas grania Riva Tuner, poprzednio sprawdzając czy gtx jest aktywny lub w ogóle zainstalowany (prawy na mój komputer–zarządzaj- karty graficzne).
Pośrednio pomoże Przy małej ilości RAM mamy plik wymiany na dysku, wrzucenie na SSD może zmniejszyć czas dostępu do danych i: szybciej pozyskane->szybciej przetworzone_>szybciej wyświetlone To jednak margines wydajności;)
mój kolega miał podobny problem.Mam małe pytanie.nie wyżywałeś nie na lapku jak gra ci nie szła ?
wyczyść
reinstaluj sterowniki
sprawdź czy karta działa
anty wirus
gry mogą chodzić gorzej z powodu przepełnianego dysku
Może komputer ma już dużo kurzu wewnątrz i układ chłodzenia nie wyrabia, a przez to karta graficzna nie osiąga maksymalnych taktowania, więc wydajność spadła.
Witam nie wyżywałem się na laptopie. Oraz nie mam włączonej funkcji oszczędzania baterii. Spróbuje go rozkręcić, wyczyścić zmienić pastę termoprzewodząca. Ale najpierw jak uruchomić ręcznie z kartą GTX? I jak sprawdzić czy karta działa?
Msi afterburner uruchom ten program i zobacz jak mocno są obciążone dane podzespoły. Daj temperatury z hwmonitor. Uruchom, pograj z godzinę i daj screena