Trochę to już przestarzały sprzęt i nie za bardzo można na nim pośmigać ;p Zamierzam go wymienić na TO przy czym nie zamierzam dokładać za dużo pieniędzy bo ich nie mam. Powiedzcie mi za ile przy sprzyjających wiatrach mogę sprzedać stary zestaw ? i ile ostatecznie bym musiał dołożyć do nowego.
to co chcesz kupić to szrot i zbyt wielkiej różnicy nie zobaczysz.zbierz około 800zl wtedy można coś złożyć konkretnego, gotowe zestawy nadają sie do :■■■■: z tego co masz pamięć możesz dosyć drogo sprzedać, tylko podaj dokładniejsze dane
Co do tych Athlonów X2 jakoś nie jestem przekonany ;/ czytałem że to są straszne zjadacze prądu i że nie są tak wydajne jak Intel Core Duo jakiś przeciętny.
Gdzie to czytałeś na stronach intela? Pentiumy D sporo pobierają ~130W i w grach wydajność często niższa od jedno rdzeniowych niżej taktowanych AMD Sempron.
X2 dużo nie pobierają i są wydajne, wydajnościowo podobnie jak core 2 duo, pod intela nie kupisz płyty z grafiką na której można pograć w coś więcej niż saper, grafy intela nie są kompatybilne ze znaczną większością gier, a nawet jak coś odpalisz to będzie pokaz slajdów.
Grafa pewnie na AGP, sprzedawaj części i później np Palit 8600GT Sonic+
O tej wydajności i poborze mocy to czytałem na jakimś forum albo na testach. Grafe mam akurat pod PCI więc nie muszę wymieniać Chodzi mi tylko o płytę główną, ramy i procek
Nie pisze ,zeby sie klocic,ale czepiasz sie ;).Mialem do niedawna A64@2400mhz venice i lubie AMD - doceniam ich starania.Zmienilem niedawno na e2140 i…fakt,w normalnym uzytkowaniu systemu (start systemu, firefox) nie widac specjalnej roznicy ale gdy odpale np. antywirus - bez znaczenia czy chodzi w tle czy nie - skanuje pewnie ze 2 razy szybciej niz AMD, programy odpalaja sie duuuuzo szybciej,testy syntetyczne - w nich roznica jest GIGANTYCZNA.
I965GM - Moze to i budget co nie znaczy ,ze jest zly.JEST lepszy od i945 bo jest nowszy,wydajniejszy,daje sie lepiej podkrecac, obsluguje pamieci 800mhz (b.wazne dla Intela, wazniejsze niz timingi), w razie czego obsluzy quada (choc kto wkladalby taki procesor do plyty za 250pln).
Teoria o rzekomo bardzo slabych chipsetach ze zintegrowana grafika dla Intela to naciagana sprawa, AMD ma lepsze - to fakt,ale kto bierze zintegrowana grafike do grania, gdy moze kupic byle jaka karte graficzna za 70pln ,ktora i tak bedzie 3-razy wydajniejsza.
no może oprócz Athlona 64 x2 6400+ 3.2 GHz Black Edytion który się mocno grzeje i markowy zasilacz 500W nie wyrabia przy GeForce 8800GTX, Core 2 Duo E6850 3.0 GHz jest wydajniejsze od niego i mniej prądu ciągnie.
Radeon X300
Faktycznie wydajniejszy od zintegrowanych kart GeForce 6100, 6150, 7025, 7050, Radeona X1250 :lol:
Przecież te zintegrowany karty są wydajniejsze od tego Radka x300
Na tym Radku X300 dobrze nowe gry działają nawet na max detalach bez zacięcia przy rozdziałce 1024x768 px :lol:
Nie wiem do kogo pijesz technik_elektro, ale jezeli do mnie - to daj sobie na luz,albo przynajmniej przeczytaj wypowiedzi innych uzytkownikow wczesniej
***************To tez byla odpowiedz na zarzut innego uzytkownika - rzekomo nie ma zintegrowanych chipsetow dla Intela, ktore oferuja wydajnosc lepsza niz przyslowiowe granie w Sapera
Widzę że zdania są podzielone, a ja nadal nie jestem zdecydowany ;p powiedzmy, że wybrałem Athlona X2. Potrzebuje jeszcze płyty głównej i pamięci, co proponujecie ?