Mała prędkość przy ściąganiu przez uTorrenta'a

Mianowicie mam prędkość internetu 2 megabity na sekundę. A przez uTorrent ściągam z prędkością 70 - 80 kpb/s (nawet gdy pliki torrent mają dużo seed’ów) Coś jest chyba nie tak. Nawet gdy ściągam coś przez przeglądarkę mam prędkość 200 - 300 kpb/s. Proszę o pomoc i szybką odpowiedź.

tak to już jest z piratami… ciągle coś im nie pasuje… bo chyba tylko do tego są torrenty… tyle o tym się pisze w Internecie

ściągaj legalne pliki ze strony dobreprogramy.pl a na pewno będzie szło z pełną prędkością łącza

Przecież przez sieć torrent można też sciągać legalne pliki!

Spróbuj ustawić wysoki priorytet plików.

Po pierwsze nie jestem piratem. A gdzie ustawić ten piorytet plików ?

^^Adrian^^ , może nie jesteś piratem, jednak prawda jest taka, że łamiesz prawo, bo pliki pobierać wolno, ale nie wolno udostępniać, a właśnie poprzez torrenty pobierasz i jednocześnie są udostępniane pozostałym peerom fragmenty plików, które masz już pobrane, tak więc niestety prawda jest taka, że jakby policja cię złapała, miałbyś problem, i to niemały.

To powie mi ktoś co mam zrobić, aby naprawić ten problem.

Jasne. Zamiast ściągać, zacznij kupować i problemu nie będzie.

marudzicie :wink:

pobrałem grę world of tanks przez sieć torrent czy w związku z tym jestem piratem bo udostępniałem ją też innym ?bez przesady

To chyba wszystko gra. 2 Mb/sek [Megabity] to 2097.152 kb/sek [kilobitów] przy ściąganiu w przeglądarce pokaże około 262 kB [kilobajtów].

Ale czemu gdy pobieram przez uTorrent’a nie mam takiej prędkości jak przez przeglądarkę ??

Poszukaj tutków na temat dobrej konfiguracji np: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=50358 ,poeksperymentuj. Nie korzystam z sieci Bittorent ,ale jasne jest jedno ,że może być i 1000 sedów z którymi jesteś połączony ,ale jak każdy kapie minimalnym uploadem ,to jest lipa.

Próbowałem wszystkich ustawień na tej stronie i nie pomogło. :frowning: A i jeszcze jedno kolega ściągnął ten sam plik co ja z prędkością 250 kb/s, a też ma internet 2 mb/s

limit wysyłania ustawiłeś ? może antywirus lub zapora ci blokuje ,a ten trójkącik w programie u dołu jest zielonego koloru czy inny ?

Tak limit wysyłania mam do 10 kb/s. A jak sprawdzić cz antywirus lub zapora mi blokuje ? A i o jaki trójkącik Ci chodzi, ja mam na dole tylko zielone kółeczko z ptaszkiem i tam jest napisane "Połączenie sieciowe działa prawidłowo ". Więc jak sprawdzić czy antywirus mi nie blokuje ?

Nie blokuje w takim razie, Jakby blokowało, zamiast kółka miałbyś trójkąt. Kijowo może pobierać Ci, bo masz zapewne program w nieoptymalny sposób skonfigurowany pod swoje łącze.

Zainstalowałem BitLord’a i prędkość jest trochę lepsza bo 90 kb/s. Spróbuje jeszcze z BitComet’em.

to spróbuj jeszcze z inną wersją uTorrent jakąś starszą

Próbowałem ze starszą wersją uTorrent’a i nic i nie dało. Chyba nie da się tego naprawić i tyle. Chyba, że macie jakieś rady mile widziane.