Daję tak informacyjnie znać, że przez chwilę mogą być problemy z edycją blogów - wrzucamy właśnie nowy silnik.
A tak zacząłem się dziwić że edytować bloga nie mogę:)
Ja już mogę Podglądu mi brakuje
Ta kombinacja fontów razi mnie po oczach.
Dla mnie duże i wyraźnie. A czcionki - Nie lubię roboto. Tfu tfu - jakoś przyzwyczaję się…
Sto razy lepiej, niż było. Przynajmniej jest blog. Tylko.
Już myślałem, że rosyjscy hakerzy dobrali wam się do CSSa
Do Counter-Strike Source’a ? xD
Ładniej jest choć wymaga przyzwyczajenia ułożenie komentarzy na środku
font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol";
a więc i nie roboto (na głównej to tak).
Jutro będziemy jeszcze robić fine tuning, między innymi zmieni się jeszcze top tych tresci (wypadna niepotrzebne ikony).
Chcielibysmy tez zrezygnowac z personalizowanego topu na rzecz induwidualnej tapety, tak jak np na blogu redakcyjnego. Co myslicie?
Mimo wszystko dalibyście podgląd przed opublikowaniem - gdyż nie ma tego jak zobaczyć czy tytuł się nie rozjedzie na 2 czy 3 linijki ;/
Uznaliśmy, że skoro edytor pozwala na taki widok jak na stronie, to podgląd jest niepotrzebny ale ja osobiście nie widzę problemów, żeby wrócił.
@Lisek wez jeszcze pod uwage jeden scenariusz - taki podgląd pozwala pokazać Ci komuś posta, zanim go opublikujesz. To jest fajne, np. jak ostatnio pisałem tego posta na blog redakcyjny o konkursie, to najpierw chciałem pokazać go w redakcji, ale się nie dało…
Podgląd już działa
Testował ktoś już pogrubienie? coś nie bardzo to działa tak jak powinno - po wybraniu konkretnych słów wszystko wygląda ok ale po zapisaniu zmian robi się katastrofa - cały tekst od pierwszego pogrubienia jest pogrubiony do samego końca… w takich chwilach przydałaby się opcja skorzystania z historii zmian…
Edycja: oho kolejny problem - pierwsze z każdych pogrubionych słów po zapisaniu… zniknęło
edycja2: po zapisaniu po usunięciu pogrubienia rozwaliło całe formatowanie…
(browser: Vivaldi, najnowszy).
Hej,
Generalnie fajnie to wygląda. Ale po ilości zauważonych błędów widać, że testy nowej wersji blogów przez niewielką grupę testerów, nie pozwoliły na wykrycie i usunięcie poważnych wypadek. Może przy kolejnych zmianach warto potestować na podobnej zasadzie, co przy zmianach silnika forum?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Ok chyba nie sprawdzili kompatybilności z osobami co mają po 21 odznak w tym Bold na blogu i usuwa wszystkim.
Ja mam przycisk już nieaktywny a przemycanie używając innego graficznego edytora pewnie zniknie po wysłaniu.
To na 100% nie jest Roboto, porównaj z artykułami z głównej.
Do Arial Narrow też mam duże wątpliwości czy udało ci się wymusić je czy to jednak Roboto skondensowane (ciasne).
font-family: BlinkMacSystemFont, -apple-system, "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol";
Jak odpalasz na Windows 7+ to pewnie ładuje tobie Segoe UI. A na XP ładuje Ariala.
Pobieranie na dysk Roboto by je wymuszać z ustawień Firefox lub Stylusem / Stylishem jest bez sensu.