U mnie to tak wyglada tylko te opcje po prawo sie różnią mam tam sterowanie wentylatorem wyłączanie przycisku win i wyłączenie przycisku rog
A co masz pod zębatką obok kart profili?
Nie pamietam dokładnie ale chyba jakieś badziewia typu auto update sprawdzę dokładnie wieczorem ale na 100% nic ważnego bo przeglądałem kiedyś ten programik dokładnie bo miałem z nim problem bo nie wyświetlał mi żadnych wartości ale zainstalowalem taki programik intel extreme tuning utility czy jakoś tak i wtedy zaczęło mi tu pokazywać. Może tam coś trzeba poprzestawiać ale to dość zaawansowany program i tam nie grzebałem bo nie ogarniam o co tam kaman
Kurczę a skąd wziąłeś tego screena ? Nie ma tam jakiegoś linku do tego sterownika czy wersji czy czegokolwiek ? Bo z tego co widzę to Identyko lapek jak moj
Z google. Jak chcesz to poczekaj miesiąc, bo będę miał 753VE więc będę mógł nawet pobawić się tym oprogramowaniem .
A tak poważniej to poszukaj ustawień w tym Intel Extreme. Z tym niestety też nie miałem do czynienia.
Witam, spróbuj zrobić następujące rzeczy wyłącz tryb optymalizacji pełnoekranowej: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive prawym przyciskiem na csgo>> właściwości>>zgodność>>zaznacz wyłącz optymalizację pełnoekranową
Do parametrów startowych dopisz -threads 4. Poradnik jak to zrobić spisany z neta
- Przejdź do swojej biblioteki gier na steam i znajdź w niej Counter-Strike: Global Offenisve
- Kliknij PPM na CS:GO a następnie przejdź do właściwości - znajdziesz je na samym dole.
- Przejdź do zakładki Ogólne a następnie kliknij na USTAW OPCJE URUCHAMIANIA Wyświetli ci się pole w którym możesz wpisać swoje parametry startowe.
No i wpisz jeszcze w konsoli csgo fps_max 0.
Napisz czy to coś pomogło.
Lordek wczoraj przeglądałem ten programik ale tam to już typowe podkręcanie… a ze sie w to nigdy nie bawiłem to nie tykam
Xbotekx takie rzeczy robiłem już zanim założyłem temat nic nie dawały
Nie masz ustawionego gdzieś niskiego limitu temperatury, albo nie wyłączyłeś przypadkiem Pagefile? Czy podczas grania zegar procesora i grafiki nie spada poniżej wartości bazowej?
Tutaj maksymalnie nagrywający ma 190, więc chyba więcej nie wyciśniesz.
BTW. FPS’y powyżej 100 w CS:GO są mocno przereklamowane i mam wrażenie, że to placebo. Grałem dużo czasu w CS:GO. Tearing ekranu strasznie przeszkadza, a FPS 100+ kompletnie nic w rozgrywce nie zmienia. To dropy są zabójcze.
1.Nie możliwe ze nie wyciągnę 300+
2. Pagefile raczej nie wyłączałem, sprawdzę w domu
3. Nie spada poniżej wartości bazowej
4.(FPS 100+ brak zmian) Przy monitorze 144hz, trzeba mieć stałe chociaż 144 fps dlatego chce osiągnąć z 200 i przedewszystkim wyeliminować ścinki które są wynikiem spadku fps
- Gość u góry na filmiku na tych samych bebechach w 1080p na LOW wyciąga 190 więc 300 nie jest możliwe, no chyba, że na 800x600, może.
- jeżeli nie ruszałeś to raczej powinien być
- Nie masz nawet matrycy 75Hz w tym laptopie więc powyżej 60 FPS masz tearing. No, jest niby Adaptive Sync, ale powoduje on nieznaczny input lag co jest złym efektem. Do sieciowych FPS ważniejszy jest stabilny FPS i frametime, a nie jego maksymalna ilość.
Jak bardzo Ci skaczą zegary podczas gry?
- I tak twierdze ze jest to niemożliwe. Tzn : na 1024x768 na średnich muszę mieć 300+ na tym sprzęcie i nie uwierzę ze nie
- Monitor kolego mam w planach kupić 144hz dlatego walczę o stabilne chociaż 200
Zegary zbytnio nie skaczą
Poza tym kumpel na słabszym procku i gg 960 wyciąga 300 fps Przy takich ustawieniach jak ja
Gram w CS od długiego momentu, i na lapku I7-7700HQ , GTX 1060 i 8 GB RAM na all low 1290x1020 mam +/- 180 fps, skaczące ponad 200 a tez do 100. Takze z tym 300 na srednich bym sie wstrzymal na twoim miejscu.
To chyba z tymi „HQ” jest coś nie tak ziomki ode mnie maja słabsze kompy (procki bez hq) a wyciągają więcej ale da sie to jakoś zrobić i to zrobię i wam wszystkim udowodnię ze jest to możliwe, Wiec jeżeli ktos ma jakiś pomysł to może podsunąć a jeżeli ktoś chce napisać ze to jest niemożliwe niech sobie daruje Pozdrawiam i czekajcie na rezultaty.
Widać kolego że masz małą wiedzę skoro mówisz takie rzeczy dlaczego tak sądzę? dlatego że w csgo liczy sie bardziej procek a nie grafa, pewnie jest to dla Ciebie zaskoczenie pozdrawiam
czekamy