Mało fps w grze Wiedźmin 2 Edycja Rozszerzona

Witam!

Kilka dni temu kupiłem grę Wiedźmin 2 Edycja Rozszerzona.

Zadowolony, po długiej instalacji włączyłem grę. Domyślnie dała mi ustawienia graficzne na wysokie, zmniejszyłem na średnie. Jakie było moje zdziwienie, gdy po odpaleniu samouczka ukazał mi się pokaz slajdów, 8, do 15 fps-ów. Zmniejszyłem ustawienia na minimalne, to samo. Dziwnie było to, że tyle samo fps miałem przy ustawieniach graficznych wysokich oraz przy ustawieniach najniższych.

Pierwsze co zrobiłem, to zaktualizowanie sterowników karty graficzniej - nic

przeinstalowałem grę - nic

Pogrzebałem w google:

wyłączone upperpróbkowanie - nic

pogrzebałem coś w plikach gry, zmieniałem jakieś liczby - nic

Gra powinna spokojnie mi pójść, mój laptop :

Windows 7 64 - bit

Karta graficzna -  Nvidia GeForce 410M

Procek - Intel Core i3 2.10 GHz

4 GB ramu

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź :slight_smile:

Ta gra nie będzie Ci lepiej działała. Nic nie da kombinowanie. Twoja karta graficzna jest tragiczna. Obecne karty zintegrowane montowane w wielu laptopach są wydajniejsze.

Pamiętam kiedyś odpalałem Wieśka 2 na jakimś archaicznym kompie i największe spadki fps miałem właśnie na tym samouczku. Później już jakoś lepiej działało. Pobierz też wszystkie patche do gry bo kilka ich wyszło.

a próbowałeś na minimalnej rozdzielczości ?

Wiem, karta nie jest najlepsza, ale moim zdaniem powinien jakoś chodzić. Zaraz sprawdzę ile fps na minimalnej rozdzielczości.

Jeśli dasz wszystko na low to tak, jeśli nie - to odłóż na półkę. 

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, teraz gra idzie na półkę, a może w najbliższym czasie zainwestuję w nową kartę graficzną i procek :slight_smile:

No w laptopie nic nie wymienisz.