Mało FPS

Witam ,Jeszcze nie pisałem na tym forum ale mam nadzieje żę pomożecie mi rozwiązać ten problem a mianowicie Boję się że nie wykorzystuje swojego Laptopa :frowning: Np. W pubg na średnich mam duże spadki Fps i ogólnie kiedy włączam pubga cały system się “muli”.

Karta graficzna : GeForce gtx 1070 ti
Procesor : Intel® Core™ i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2.80 GHz
Pamięć RAM : 16,0
System 64 bitowy

Chciałbym jeszczę dodać że laptop często (Nie zawsze) Podaczas spadków FPS się chłodzi Ale się nie wyłącza

Jakie temperatury podczas stresu ?
Sterowniki aktualne ?

Sterowniki Aktualne a Pytanie jak sprawdzić temperature ?

i będą mierzyć.

Najlepiej włącz jakąś grę i zobaczysz do jakiej temperatury najwyżej dojdzie.

mam momentami 95 stopni na rdzeniu 1 a resta 70-80

Jak dla mnie to dużo. Może źle nałożony cooler albo pasta termoprzewodząca do wymiany i mniej nałożyć.

Sprawdź jeszcze może jakie temperatury ma GFX Hwmontiorem.

Warto dodać, że PUBG jest tragicznie napisany “na kolanie” i może mulić nawet na najlepszym sprzęcie. A jak masz tak wysokie temperatury to pewnie Ci throttle’uje sprzęt i stąd jeszcze dodatkowe spadki - inaczej by Ci się pewnie coś spaliło, dzięki tej wspaniale zoptymalizowanej grze.

Najlepiej pewnie, jeśli zainwestujesz w jakąś podstawkę chłodzącą do laptopa.

1 polubienie

Jeszcze lepiej “zoptymalizowana” jest pecetowa wersja Forzy 6. Nie ważne jak dobry masz sprzęt (może być i7-6700K i GTX 1080 nawet) i tak będą ściny w trakcie wyścigu (tzw. freezy trwające nawet sekundę), nawet na niskich. Serio, to ustrojstwo na niczym dobrze nie działa. Z tego co wiem, to Forza 7 w wersji PC powtarza niestety ten sam błąd.