Mały "czelendż"

Cześć wszystkim :laughing:
Mam dla całej społeczności mały “czelendż” :smiley:
Kto chce może się pochwalić, kto nie to nie musi. Czelendż polega na wypisaniu listy 5 gier, które są Waszymi najbardziej ukochanymi. Proszę jednak za jednostkę miary nie brać własnych odczuć wobec gier (która się najbardziej podoba) tylko w które zmarnowaliście najwięcej życia (najwięcej godzin przy nich spędzonych). Gry wyliczamy w kolejności od 5 do 1 (miło jak opiszecie Wasze ulubione postacie, miejsca etc).
Bardzo proszę jednocześnie o nie wprowadzanie dywagacji, które będą tutaj zbędne.
No to lecimy!
5. World of tanks (ciężko o jeden typ ulubiony - kiedyś obj 261 nim artyleria dostała potężny nerf. Obecnie z tego co mam w garażu E75).
4. Quake III Arena ( postać Slash, broń Railgun).
3. Diablo II (postać Bowazonka).
2. CS 1.6/GO (Zdecydowanie 1.6 więcej, CS:GO dopiero w tym roku, broń??? Kiedyś m4 - dostałem masę banów za rzekomy no recoil. Obecnie Aug/SG).

1. Heroes of Might and Magic III (grałem chyba we wszystkie dodatki i od 18 lat w zasadzie nie znika z moich komputerów, Lochy + Deemer + Artefakt, obecnie HDmod+ Horn of the Abyss).

Oksymoron. Chyba że ktoś ukochał sobie marnowanie własnego życia.

Vide wyżej.

U mnie będzie ciężko, bo nie przywiązuję się do gier - jest ich tyle, że nie potrafię powiedzieć, która wciągnęła mnie bardziej. Wszystkie robią to w równym stopniu :rofl:

ALE!

Mam swoich faworytów, jeśli chodzi o pierwsze miejsce.

Przede wszystkim DOOM. I nie chodzi mi tutaj o reboot serii, tylko o pierwszy, klasyczny DOOM (i DOOM2).

A na małe Atari było to Preliminary Monty 48k - które przechodziłem z zamkniętymi oczami :joy:

Nie wierzycie?

Szczególnie polecam 2:38. Na wcześniejszych poziomach jest widniej i plansza wygląda tak:

1 polubienie

5 - Wiesiek 3 - no Geralt of kors :slight_smile:

4 - Borderlands 2 GOTY - CL4P-TP, najciekawsza postać w grze.

3 - Dead Cells - przyjemna castelvania która miała romans z indykiem, wyszedł całkiem zacny potworek który mimo że jest nieśmiertelny, ginie za każdym razem. Wyśmienite lokacje, ale zakochałem się w baaaardzo szybkiej mechanice walki.

2 - Path of Exile - darmowy Diablo. Kwintesencją gry jest drzewko umiejętności. PoE robi to najlepiej … i jest za DARMO!

1 - Contra. Przegrałem połowę życia, choć dziś nie mam w nią takiego skilla jak kiedyś :frowning:

Hmm ciekawa sprawa, normalnie mam od 5 do 1 w dół a forum mi zmieniło numerację :wink:

Silnik forum chce być mądrzejszy od użytkownika, a że oczywiście nie jest, to robi głupoty. Trochę poprawiłem.
Radek68

1 polubienie

W skali całego dotychczasowego życia będą to takie tytuły (wraz z ich kontynuacjami):

Starcraft, Civilizacja, UFO/xkom, Chuck Yeager’s Air Combat, Larry Bonds Harpoon… :slight_smile:

1 polubienie

Widzę, że się nudzi. Takich zestawień jest do wyboru do koloru. Mój…

1 - Mario Oddysey
2 - Rayman Legends
3 - Wiedźmin 3
4 - Singularity
5 - Darksiders Genesis

Jak już zabijamy nudę, to proponuję swój “czelendż”: pięć najsłodszych aktorek filmów z fikołkami:P

1 polubienie
  1. IL-2 - wszystkie wersje
  2. Flight Simulator 2004
  3. Flight Simulator X
  4. War Thunder
1 polubienie

1:Blood
2:Diablo 1 i 2
3:Herosy 3
4:Warhammer total war !
5:Baldury , NWN

1 polubienie

Ostatni raz kiedy mnie jakaś gra całkowicie pochłonęła i w którą wsiąkłem całkowicie to były czasy Fallouta 2. Od tego czasu na dłużej do monitora przykuła mnie Divinity: Original Sin II

1 polubienie

Dawno temu było Mario, to pierwsze klasyczne, potem Carmageddon zwłaszcza dwójka, długo nic, obecnie World of warships.

1 polubienie
  1. Heroes of Might and Magic 3,4 i 5. Częć 4 była lekko skopana, ale mi się całkiem przyjemnie grało, nie powiem :slightly_smiling_face:
  2. Defender of the Crown, wersja tylko na C-64, na Amisie była taka jakaś dziwna.
  3. Cywilizacja, głównie cz. 2, 3 i 4.
  4. Vagrant Story
  5. Tekken 3
  6. Gran Turismo 1 i 2
1 polubienie

Widzę wcześniej posty traktujące o starych grach, to pewnie moje tytuły też niektórym co nieco powiedzą. :wink: I tak (przyjmując, że na nr 1 poświęciłem najwięcej czasu, no chyba że o jakiejś grze zapomniałem):

5 - Descent i Descent 2.
4 - DOOM i DOOM2
3 - Tomb Raider 1, 2, 3, 4, 5.
2 - Thief 1 i Thief 2
1 - World Class Leader Board (gra z 1988 roku)

1 polubienie