Maly problem - chyba z dyskiem


(Sahal) #1

kupielm kompa .. mial juz zainstalowanego xp .. wyskawialy jakies bledy i co jakis czas sam sie wylaczal no to sformatowalem partycje NTFS ( jest tylko jedna partycja - 10 gb , pentiumIII 966 Mhz, 256 ram , plyta comaq) . zrobilem formata z CD xp "format partycji c: stosujac system plikow NTFS" i potem jak przechodze do instalacji samego windowsa .. przy 15% wyskakuje komunikat ze .. "plik ... (tym razem confmsp.dll ale za kazdym razem jest inny ) nie zostal poprawnie skopiowany . Plik umieszczony na dysku przez instalatora nie jest prawidlowym obrazem systemu windows xp ) . jezeli isnatlujesz z dysku CD , moze to oznaczac problem z dyskiem systemu xp " - sprawdzalem 3 rozne plytki instalacyjne xp'ka i za kazdym razem wyskakuje ten sam komuniakt ! usunalem partycje sytemowa i zrobilem nowa - i nic ! wciaz to samo! a moze to wina sprzetu bo jest on sprowadzany z niemiec .. i pewno swoje juz przeszedl. probowalem tez sformatowac ta partycje stosujac system plikow FAT i zainstalowac Win98se ale znowu tutaj po zainstalowaniu calego windowsa ,restartuje system i wyskakuje info "pierwsze uruchomienie systemu win 98 " i po krotkim czasie komp sie wylacza ! co Wy o tym myslicie - siedzicie w tym pewno troche dluzej ode mnie :slight_smile: moze to wina dysku .. ale przed formatem parycji xp'ek dzialal - z tymi bleadm .. ale dzialal ! nie mam pojecia ! podpowiedzcie cos .. pozdr.


(JNJN) #2

Na początek sprawdź pamięć na błędy.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=50125

Zresetuj bios na default zworką lub baterią i ustaw bios na standard i zapisz Save.

Jak pamięć dobra trzeba sprawdzić wszystko.

Poczytaj w dziale Hardware,Sterowniki trochę tematów takich jest.


(Sahal) #3

juz wszystko gra ... jest sypnieta jedna kosc RAMu i stad to cale zamieszanie ! :slight_smile: dzieki ogromne za pomoc :] pozdr.