Mały tablet do notatek - z aktywnym piórkiem?

Szukam małego (około 8 cali) tabletu. Niestety, z jednym specyficznym wymogiem - aktywnym piórkiem. Gdzie nie musi to koniecznie być Wacom, może być jakakolwiek inna technologia, która pozwoli mi na wykonywanie notatek z normalnym położeniem ręki na ekranie (“palm rejection”), więc jeżeli znacie jakieś technologie inne niż aktywne piórko które mi to umożliwią, to się chętnie dowiem.

Główne zastosowania to przeglądanie internetu oraz wykonywanie notatek, w OneNote. OneNote z obsługą pisma odręcznego jest dostępny dla Windows, iOS i dla Androida, więc powiedzmy, że każda możliwość by mi pasowała, ale z przewagą Windows. Mogą być modele używane.

Jak na razie wiem o:

* Dell Venue 8 Pro + oddzielne piórko, ale po pierwsze jest to dość drogie (około 1500 zł), a po drugie ma bardzo słabe opinie dotyczące tego piórka;

* Asus Vivotab Note 8 za około 1000 zł, ale niestety ten model z kolei ma często się psujące… piórko (dokładnie to digitizer);

* Lenovo Miix2 8 + piórko, ale nie widziałem możliwości zakupu praktycznie;

* Samsung Galaxy Note 8, jeszcze nie przeglądałem opinii o nim, nie wiem jak współpracuje z OneNote.