Mam 1 kartę google chrome a w menadżerze jest 10

Cześć. Przychodzę z problemem takim że jak odpalam chrome to pokazuje mi 10 procesów google chrome. A mam tylko jeden. W dodatku tak to wkurza że w 2 dni 10 gb mi zżera proszę o pomoc

Każdy plugin, dodatek chrome ma proces chrome.exe i przy otwieraniu więcej kart namnażają się jak króliki, czyli rozumiem, że przy 5 kartach, będzie procesów 20, czy coś tam.

Więc jak to rozwiązać

Każde chromium, czy chrome ma tak. Nie masz dostępu do pluginów i do kilku rozszerzeń. Dodasz parę swoich i nie jest lekko.
Rozwiązania nie ma, tylko wypada próbować lżejszych przeglądarek.

a reset całego komputera?

Nic Ci nie da. W miarę ustawny jest firefox, albo comodo dragon na chrome. Lepszy jest i błyskawiczny, jakoś lepiej działa. Co innego, to zrzucania cache.
Nie zrozumiałem, co Ci zżera w 2 dni 10GB? Pamięć, czy cache na dysku?

Ale wogóle nic sie nie da? Nawet wymiana dysku ?

z tego co wiem to najbardziej wykastrowanym forkiem od telemetri podobno jest Brave
może warto było by jego sprawdzić… a może też po prostu masz syf w komputerze

Chrom ogólnie tak robi że uruchamia kilka-kilkanaście drobnych procesów dzięki czemu działa szybciej i sie mniej dławi niż na 1 głównym mocno zapchanym procesie.

W czym Ci przeszkadzają te procesy? Dzięki temu Chrome działa szybciej i stabilniej.

Tu raczej problem tkwi w 10gb ram zużycia dla mnie wirus albo system zasyfiony i tyle w temacie