Mam 1000zł i poszukuje częsci komputerowych

e2160 + gigabyte p31 ds3l = 400zł…

przy AMD procek 150zł + dobra płyta = 350-400…

na jedno wychodzi a intela się bardziej opłaca brać…

przepraszam tu ostra wymiana zadań a mi potrzebbny człowiek który powie mi co jest lepsze

http://allegro.pl/item344490360_promocj … html#photo coś takiego czy żucic się na nową Phenom X4 AM2+ możecie podać coś konkretnego bo po sklepach internetowych chodzi potrafię i żucac cenny tak jak wy

A mi potrzebny TEST procesorów czy możecie ??

najlepiej gdyby był uwzględniony mój sempronik 3000+ amd x2 i x4 phenom lub coś podobnego DZIĘKI

i jeszcze jedno np. amd x2 to 3,2 * 2 =6,4 ale płyta głowna nie obsłuży bo ma chyba do 2 ghz czy 3 ghz to co bedzie ??

phenom 2,5 * 4 =10 ghz i 10 ghz

o co chodzi mam kase i chce kupic

ludzie niebądzicie chamami i powiedzcie nie znam się jak wy dlatego pytam !!

Co za idiota mówił Ci że taktowania rdzeni się sumuje?

gigabyte p31 ds3l+Intel e2160 BOX+2x1GbPatriot 800MHZ CL4+Modecom (nie Feel) 350W - masz nową platformę później jak dozbierasz trochę kasy kupujesz 9600GT za 450 zł. Nic lepszego w tej cenie nie ma. Przy takiej konfiguracji Sempron nie jest godzien wystartować przy tym zestawie. Phenom jest nieopłacalny, tylko dla fanatyków AMD i tylko dla osób które faktycznie mogą wykorzystywać te 4 rdzenie.

diamondmax np w ofecie którą podałem wiec sądząc że to prawda myślałem że i inne się sumują jeżeli nie no to jak jest kabut0 ??

to firma która żeruje na ludzkiej nieświadomości/głupocie. Żadna poważna firma nie zrobiłaby czegoś takiego. częstotliwości taktowania rdzeni się nie sumuje. Podaje się co najwyżej 2x (np.) 2.0 Ghz a nie 2x2.0Ghz=4 GHz. Z reguły mówi się jednak iż procesor np. AMD X2 3800 2.0Ghz.