Mam 2 Gb ram, Pentium 4 3.0Ghz Instalować viste?

do tego mam GeForce 8800Gts, wiem że vista mi działałaby normalnie, ale czy gry będą działać tak samo na viscie jak na xp (podczas grania system też zżera dużo ramu?)jak zacinały mi się na 1 gb ram gry typu G3,Crysis teraz na 2 gb też by się cieły?

chodzi mi o vista ultimate

Wiem że były podobne tematy ale wole się upewnić 8)

hmm gry będą gorzej chodzić ale nie tak źle wicj możesz spróbować.polecałbym vistę home premium która ma mniejsze wymagania od ultimate jednak

Oto zalecane wymagania Visty:

Twój komputer jak widać spełnia te wymagania. Nie ma więc obaw o zacinanie się systemu.

Co do gier to gry dość słabo działają na Viście, a na pewno gorzej [czyt. mniej płynnie] niż na XP.

Jak chcesz grac zostań przy XP

Jeśli brakuje ci czegoś w XP co ma Vista to ją zainstaluj, ale jeśli chcesz mieć Viste z przyczyn czysto kaprysu to nie polecam bo cudów nie ujrzysz wręcz możesz być niemile zaskoczony.

Hmm w sumie warto zmienić na Viśmaka.

Kompa masz dobrego ale! Jak zmienisz procesor na dwurdzeniowy to Vista będzie chodziła o niebo lepiej.

I jednak polecam Ci wersję Home Premium.

Jest o wiele tańsza od Ultimate a posiada wszystkie rzeczy które są potrzebne domowemu użytkownikowi.

Szczerze powiedz. Potrzebny jest Ci np. BitLocker? Nie? To po co Ci Ultimate :stuck_out_tongue:

Tak jak powiedział PaPuX , jeżeli jest Ci dobrze na XP to nie warto przesiadać się na Vistę.

Jeżeli chcesz grać w nowe gry na DX10 to polecam Vistę ale jak kupisz dwurdzeniowy procesor.

Dokładnie. Procesor dwurdzeniowy i będzie miodzio. Tylko może daruj sobie już Pentium D bo pewnie płytę gł. też masz starszą?

Cyt ;; Jeżeli chcesz grać w nowe gry na DX10 to polecam Vistę ale jak kupisz dwurdzeniowy procesor. ;; http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di … html#sect1

No, świetny proc :wink:

W taki zainwestujesz to Vista będzie chodziła jak piorun :stuck_out_tongue:

Majster1942 , masz bardzo podobnego kompa jak ja (patrz podpis). Jakby nie patrzeć P4 zawsze będzie jednordzeniowym procem, nawet pomimo HT, więc na Viście nie ma się co spodziewać cudów, zwłaszcza w dziedzinie wydajności.

Do zabawy i internetu dobra, ale do grania polecam zostać jednak na XP.

-Primo 1 Ja Mam PENTIUM 4 a nie pentium d*

-Primo 2 mój proc wiem że jest stary i będe zmieniał go ale Jest DWURDZENIOWY :stuck_out_tongue:

w takim razie nieinstaluje visty :smiley:

jak wymienisz na procek 2 rdzeniowy zobaczysz ruznice. ja sam wymieniłem procek na 2 rdzeniowy i ja widzę ruznice miedzy zwykłym pentiumie 4 a 2 rdzeniowym na viscie, i mi gierki bosko smigajom. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :wink:

Pentium 4 jest jedno rdzeniowy, nigdy nie było wersji 2 rdzeniowej.

Pentium D jest 2 rdzeniowy, Pentium D to są dwa Pentiumy 4 w jednej obudowie.

chyba że zainstalujesz taki program jak ‘game accelerator’ , z początku myslałem że to znowu jakieś beznadziejne programidlo ale po włączeniu tego programu komp chodzi o niebo lepiej :slight_smile: sprawdziłem w menadżeże zadań i po włączeniu tego programu zużycie pamięci ram zpada z 78-82 % do 40-45% i gierki chodzą jak na xp właściwie to ja mam to cały czas włączone i system ogólnie szybciej mi chodzi :stuck_out_tongue:

vista jest dobra - xp też - u mnie akurat vista jest super.na xp gra Hour.Of.Victory to kaszana a na vista OK.