do tego mam GeForce 8800Gts, wiem że vista mi działałaby normalnie, ale czy gry będą działać tak samo na viscie jak na xp (podczas grania system też zżera dużo ramu?)jak zacinały mi się na 1 gb ram gry typu G3,Crysis teraz na 2 gb też by się cieły?
chodzi mi o vista ultimate
Wiem że były podobne tematy ale wole się upewnić 8)
Jeśli brakuje ci czegoś w XP co ma Vista to ją zainstaluj, ale jeśli chcesz mieć Viste z przyczyn czysto kaprysu to nie polecam bo cudów nie ujrzysz wręcz możesz być niemile zaskoczony.
Majster1942 , masz bardzo podobnego kompa jak ja (patrz podpis). Jakby nie patrzeć P4 zawsze będzie jednordzeniowym procem, nawet pomimo HT, więc na Viście nie ma się co spodziewać cudów, zwłaszcza w dziedzinie wydajności.
Do zabawy i internetu dobra, ale do grania polecam zostać jednak na XP.
jak wymienisz na procek 2 rdzeniowy zobaczysz ruznice. ja sam wymieniłem procek na 2 rdzeniowy i ja widzę ruznice miedzy zwykłym pentiumie 4 a 2 rdzeniowym na viscie, i mi gierki bosko smigajom.
chyba że zainstalujesz taki program jak ‘game accelerator’ , z początku myslałem że to znowu jakieś beznadziejne programidlo ale po włączeniu tego programu komp chodzi o niebo lepiej sprawdziłem w menadżeże zadań i po włączeniu tego programu zużycie pamięci ram zpada z 78-82 % do 40-45% i gierki chodzą jak na xp właściwie to ja mam to cały czas włączone i system ogólnie szybciej mi chodzi