Mam jakąś nową wiadomość i nie widzę jej

Jak widać mam nową wiadomość (ikona przy kopercie). klikam na to i pojawia się czat z @Bartek7000 i to pusty - nic nie widać, żadnego tekstu. nie ma.
Mam zainstalowanego na komputerze AdGuard’a. Sprawdzałem to na telefonie i tam nie mam tego niebieskiego znaczka przy kopercie.
Ktoś coś?

Masz tam u góry okienka - Bartek, krzyżyk, ptaszek i przekierowanie. Dopóki nie klikniesz w to przekierowanie, dopóty nic nie zobaczysz w okienku, a po przekierowaniu - dyskusję na nowej karcie.
Porypało wiadomości. Tak pusto w okienku jest w edge chromium, tak samo w FF niezależnie, czy uBo włączone, czy wyłączone.
Psują forum na potęgę.

Było, że to plugin zbugowany z sierpnia 2021 - jak długo jakiś modder nie nawiąże płatnej współpracy z „korporacją” Discourse, tak długo przy rzadko aktualizowanych wtyczkach mogą być zaległości (niby ludzie nie mają czasu na aktualizację kodu)…

…otwórz wiadomość z poziomu profilu np.:

https://forum.dobreprogramy.pl/my/messages

lub tego magicznego linku pod strzałką:

obraz

Ja mam podobnie…
Pisałem do @Docent i chyba problem zignorował…

Raczej nie może naprawić i sobie wisi w stanie rozwalonym.

Albo musi się trzymać wytycznych WP lub zapomniał.
No cóż, każdy jest człowiekiem.

Jak chodzi o czas to pewnie tak, raczej nie widzę wizji, że datę ustawiono na odległą typu 2030 lub „samo kiedyś się naprawi”.

Wytyczne WP nie mają wpływu na to, czy jakiś programista w USA albo Korei naprawi swoją wtyczkę do wiadomości na Discourse :wink: Aż tak daleko macki korporacji nie sięgają. Ja się nawet zaoferowałem, ze pomogę, tylko prosiłem o drobne wskazówki - ale bez echa. Jak to tak dalej będzie wyglądać, to niestety ale wyłączymy tę wtyczkę.

Jest tak miesiącami już. Niech zostanie, bo czasem przydaje się, przerzuca na kartę PW i gra. Takie drobne niedogodności pewnie szkodzą nadmiernym estetom i w tym konkretnym przypadku autor obudził się. Gdy coś pilne, to iJuliusz napisze - w końcu nie jesteśmy dziećmi. Moderator da znać, albo kto.
Nie psuć tego. Niech każdy myśli, że tak ma być po nowemu, jak na DP :roll_eyes:

Jak wtyczka generuje kopertę na pasku nawigacyjnym i cały system przerabiania tematów w prywatny, to rzeczywiście może być „lipa”.

@Docent zanalizowałem kod wtyczki, postawiłem środowisko dev Discoursa, potestowałem różne warianty. Moje wnioski:

• Czysty Discourse działa jak powinien,
  • Po aktywacji wtyczki jest dickouit.

Za sklozę wiadfomości odpowiuada podmoduł tego pseudogówna jakim jest Ruby To nie wina Discourse.