Jak widać mam nową wiadomość (ikona przy kopercie). klikam na to i pojawia się czat z @Bartek7000 i to pusty - nic nie widać, żadnego tekstu. nie ma.
Mam zainstalowanego na komputerze AdGuard’a. Sprawdzałem to na telefonie i tam nie mam tego niebieskiego znaczka przy kopercie.
Ktoś coś?
Masz tam u góry okienka - Bartek, krzyżyk, ptaszek i przekierowanie. Dopóki nie klikniesz w to przekierowanie, dopóty nic nie zobaczysz w okienku, a po przekierowaniu - dyskusję na nowej karcie.
Porypało wiadomości. Tak pusto w okienku jest w edge chromium, tak samo w FF niezależnie, czy uBo włączone, czy wyłączone.
Psują forum na potęgę.
Było, że to plugin zbugowany z sierpnia 2021 - jak długo jakiś modder nie nawiąże płatnej współpracy z „korporacją” Discourse, tak długo przy rzadko aktualizowanych wtyczkach mogą być zaległości (niby ludzie nie mają czasu na aktualizację kodu)…
…otwórz wiadomość z poziomu profilu np.:
https://forum.dobreprogramy.pl/my/messages
lub tego magicznego linku pod strzałką:
Raczej nie może naprawić i sobie wisi w stanie rozwalonym.
Albo musi się trzymać wytycznych WP lub zapomniał.
No cóż, każdy jest człowiekiem.
Jak chodzi o czas to pewnie tak, raczej nie widzę wizji, że datę ustawiono na odległą typu 2030 lub „samo kiedyś się naprawi”.
Wytyczne WP nie mają wpływu na to, czy jakiś programista w USA albo Korei naprawi swoją wtyczkę do wiadomości na Discourse Aż tak daleko macki korporacji nie sięgają. Ja się nawet zaoferowałem, ze pomogę, tylko prosiłem o drobne wskazówki - ale bez echa. Jak to tak dalej będzie wyglądać, to niestety ale wyłączymy tę wtyczkę.
Jest tak miesiącami już. Niech zostanie, bo czasem przydaje się, przerzuca na kartę PW i gra. Takie drobne niedogodności pewnie szkodzą nadmiernym estetom i w tym konkretnym przypadku autor obudził się. Gdy coś pilne, to iJuliusz napisze - w końcu nie jesteśmy dziećmi. Moderator da znać, albo kto.
Nie psuć tego. Niech każdy myśli, że tak ma być po nowemu, jak na DP
Jak wtyczka generuje kopertę na pasku nawigacyjnym i cały system przerabiania tematów w prywatny, to rzeczywiście może być „lipa”.
@Docent zanalizowałem kod wtyczki, postawiłem środowisko dev
Discoursa, potestowałem różne warianty. Moje wnioski:
- Czysty Discourse działa jak powinien,
- Po aktywacji wtyczki jest dickouit.
Za sklozę wiadfomości odpowiuada podmoduł tego pseudogówna jakim jest Ruby To nie wina Discourse.