Mam jakiegoś wirusa, komp nie chce się normalnie uruchomić

zaczęło się od tego, komputer nie chciał się normalnie uruchomić tylko pojawiał się niebieski ekran, który szybko znikał. Powtarzało się to kilka razy, aż komp w końcu odpalił. Jak już się uruchomił pojawiła się okno z tekstem "Wystąpił błąd z aplikacją ALLUpdate.exe i zostanie ona zamknięta.(itd)’’

zdjcie0314.jpg

potem znowu to samo okno tylko z aplikacjami: wuauclt.exe, savedump.exe, services.exe. isess.exe, Generic Host Process for Win 32 Services, itd.

poza tym przestał działać internet, nie mogłem normalnie uruchamiać programów itd

potem komputer nie chciał się normalnie uruchomić i obecnie odpaliłem go w trybie awaryjnym…

http://wklejto.pl/42948 --log z hijackthis

http://www.wklejto.pl/42950 --log z OTL

Ściągnij sobie Dr. Web CureIt i przeskanuj kompa. A jak nie pójdzie to w trybie awaryjnym. Jak i ten program nie pomoże to nacisnij na pasek Start nacisnij na Uruchom… i wpisz tam Chkdsk i nic nie ruszaj i nie włączaj. To powinno pomóc. Program się sam wyłączy

Wcale się nie dziwię, że masz problemy: oprócz WINDOWSA “pracuje” u Ciebie kilka innych Systemów, oczywiście szkodliwych.

Uruchom OTL i w oknie Custom Scans/Fixes wklej to:

:OTL

PRC - C:\WINDOWS\explorer.exe (Microsoft Corporation)

:Files

E:\autorun.inf

E:\3.cmd

C:\autorun.inf

C:\3.cmd

C:\WINDOWS\System32\ystem32

C:\wildows

C:\WINDOWS\sywtem32

C:\found.000

C:\WINDOWS\system72

C:\WINDOWS\syótem32

C:\windoww

C:\WINDOWS\system12

C:\windowq

C:\WINDOWS\Minidump

C:\windowó

:Reg

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands

[emptytemp]

[start explorer]

[Reboot]

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem wywołaj opcję Run Scan.

Pokaż nowy log OTL.txt oraz log z czyszczenia.

EDIT:

Znasz ten folder?

jessi

znam ten folder. utworzyłem go dzisiaj zanim padł mi komputer… a coś z nim nie tak?

Nie, tylko pytam na wszelki wypadek, bo powstał mniej więcej w tym samym czasie, co niektóre obiekty infekcji.

jessi

po restarcie komputera Windows nie chce się uruchomić za względu na brak lub uszkodzenie pliku:

\ WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

przekopiowałem ten plik tak jak nakazywała instrukcja Windowsa, komputer się uruchomił, pojawił się log który po chwili zniknął, a komp się w pewnym sensie zawiesił bo nie mogłem nic uruchomić. Wyłączyłem i po chwili uruchomiłem ponownie komputer i wróciły poprzednie objawy (niebieski ekran z jakimiś napisami i jakiś automatyczny restart)

Znowu musiałem uruchomić komputer w trybie awaryjnym…