Mam oryginalnego XP, ale nie dostałam płyty z XP

Witam, dawno już temu kupywałam laptopa (z zainstalowanym XP HE), do niego dostałam płytę Recovery do przywracania zawartości dysku. Nie dostałam płyty instalacyjnej z Windows XP.

Natomiast takową płytę posiadam z innego źródła.

Czy mogę bez żadnych problemów korzystać z takiej płyty, czyli zainstalować na czysto XP i wpisać klucz ze spodu laptopa?

Czy będzie to zgodnie z licencją?

dziękuję za odpowiedzi

Ola

tak:)

jeśli klucz pasuje to oczywiście że możesz, ale IMO wygodniejszym i raczej szybszym sposobem “instalacji” jest korzystanie z płyty Recovery.

Użyj płyty RECOVERY to będzie to jak najbardziej legalne i nie będziesz musiała się potem bawić w instalowanie sterowników.

oj bawie się z tym recovery od 2.5 lat na tym lapku, tyle że tyle tego niepotrzebnego softu tam wkładają…

Podejrzewam, że zapewne można “usunąć” te śmieci z płyty recovery, coś na zasadzie usuwania zbędnych usług w xp przy pomocy nlite, poszukaj na necie. Ja miałem o tyle lepiej, że producent dał mi program do samodzielnego wykonania płyty recovery, pousuwałem te wszystkie triale, dema i wypaliłem jako recovery “czysty” system, jedynie ze sterami.

Pozdrawiam!