Mam problem z HTML'em!

Mam problem z HTML’em! Chcę zrobić szablon na bloga itd. robię go we FrontPage’u i wstawiam sobie różne napisy itd. potem biorę widok HTML i wklejam kod HTML’a na bloga (jako szablon) i on mi się nie wyświetla! Wiecie dlaczego? Albo chociaż pomóżcie mi czy ja dobrze robię ! Odzywajcie się na GG jak możecie :!:

Proponuję byś sprwdził w innym programie do pisania stron. Pobierz sobie darmową wersję http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=1&t=22&g=6 np WebSite PRO lub Zajączek. FrontPage daje takie efekty i trzeba kod poprawiać ręcznie. Spróbuj kod z FrontPage wkleić do podanych powyżej programów lub robić to bezpośrednio w tamtych. Nie wiem czy znasz język HTML ale w WebSite PRO możesz też robić strony “wizualnie”, ma kurs HTML, PHP, JAVA i inne. Jest łatwy w użyciu.

Jaką wersję FronPage używasz?

Pozdrawiam

Golden Finger

Najlepszy do HTML- a jest TYLKO Notatnik. Przynajmniej wiesz co robisz.

Jak znasz język HTML. Osobiście używam EditPlus, rozbudowany notatnik, zdecydowanie poprawia komfort pracy w stosunku do czystego Notatnika. Bez znajomości HTML możesz pisać w takich programach jak podałem przykładowo. Mam serdecznego kolegę, który nie zna HTML i ma swoją stronę stworzoną “wizalnie” we FrontPage Express.

Pozdrawiam

Golden Finger

wspomniałem notatnik w tym sensie, że masz kontrole nad tym co robisz.

Najłatwiej wtedy wyłapać błąd.

Podstawowe zasady html-a są bardzo łatwe.

Ale masz rację, też używam Notatnika+, z bardzo błachego powodu.

Kodowanie. Cóż z tego, ze w mecie masz napisane ISO 8859-2, skoro system i tak zapisuje po swojemu ( Windows 1250). i zamiast liter mamy krzaczki. Notatnik+, ma tę zalętę, że można od razu całość zapisać w ISO.

Ostatnio testowałem Notatnik SP, też fajny.

Używam FRONT PAGE 2003 (z Office XP) trochę znam HTML- nawet duzo, ale właśnie mam problem z lewa- prawa kolumna. Dzięki za pomoc!