Mam problem z jakimś sxtrace.exe

nie mozna uruchomic aplikacji poniewaz jej konfiguracja rownoczesna jest niepoprawna wiecej szczegolow mozna znalezc w dzienniku zdarzen aplikacji lub przy uzyciu narzedzia wiersza polecen sxtrace.exe próbowałem odinstalowac visual c++ ale sie nie da i pobierac czegokolwiek tez

Próbowałeś otworzyć cmd.exe z uprawnieniami administratora i wydać polecenie

sfc / scannow

tak skanowalo do 99% i pokazalo Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Teraz pełna aktualizacja systemu operacyjnego.

I jeszcze

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

wyswietlilo Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.18362.1

Image Version: 10.0.18362.836
i sie laduje

Co się ładuje? Pisz pełnymi zdaniami, bo ja przecież nie siedzę przed twoim komputerem.
Wrzuć też zrzut ekranu z tym błędem, albo napisz której konkretnie biblioteki dotyczy. Jeśli najnowszej, to ją przeinstaluj https://aka.ms/vs/16/release/vc_redist.x64.exe . W zasadzie tak czy siak możesz zainstalować, nie zaszkodzi.

Czy wykonałeś już aktualizację systemu?

zaladowalo sie do 100 i nic

Czekaj cierpliwie.

Instalacja ww. biblioteki, aktualizacja systemu, restart i sprawdź czy działa.

w sensie ze komputer zrestartować tak?

nie moge nic instalować bo wyskakuje ten sam problem

Jeśli zastosowałeś się do wszystkich poprzednich rad i nic to nie dało. To chyba zostaje próba przywrócenia systemu do ostatniego punktu przywracania, w którym wszystko działało.

Chyba że koledzy z forum jeszcze coś doradzą.

czyli całkowity restart?
Bo resetowałem tym sposobem i nic to nie dało, chyba że to ja coś źle zrobiłem

Poczekaj jeszcze czy ktoś inny zainteresuje się tematem i może coś doradzi. Jak nie to:

Przywracanie z użyciem punktu przywracania systemu

Ta opcja przywraca stan komputera do wcześniejszego punktu w czasie (punktu przywracania systemu). Punkty przywracania systemu są tworzone, kiedy instalujesz nową aplikację, sterownik lub aktualizację, a także kiedy ręcznie tworzysz punkt przywracania. Przywracanie nie ma wpływu na pliki osobiste, ale powoduje usunięcie aplikacji, sterowników i aktualizacji zainstalowanych po utworzeniu danego punktu przywracania.

1. W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz panel sterowania , a następnie z listy wyników wybierz pozycję Panel sterowania.
  2. W polu wyszukiwania Panelu sterowania wpisz tekst odzyskiwanie .
  3. Wybierz kolejno pozycje Odzyskiwanie > Otwórz przywracanie systemu .
  4. W polu Przywracanie plików systemowych i ustawień wybierz opcję Dalej .
  5. Na liście wyników wybierz punkt przywracania, którego chcesz użyć, a następnie wybierz Skanuj w poszukiwaniu zależnych programów .

Uwagi

• Jeśli nie widzisz punktu przywracania, którego chcesz użyć, zaznacz pole Pokaż więcej punktów przywracania , aby wyświetlić więcej punktów przywracania.
  • Jeśli nie widać żadnych punktów przywracania, może to oznaczać, że ochrona systemu nie została włączona. Poniżej opisano, jak można to sprawdzić:
    1. W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz panel sterowania , a następnie z listy wyników wybierz pozycję Panel sterowania.
    2. W polu wyszukiwania Panelu sterowania wpisz tekst odzyskiwanie .
    3. Wybierz Odzyskiwanie > Konfiguruj przywracanie systemu > Konfiguruj i zobacz, czy została zaznaczona opcja Włącz ochronę systemu .
    • Jeśli opcja Włącz ochronę systemu nie została zaznaczona, ochrona systemu nie działa i nie ma żadnych punktów przywracania. W tym scenariuszu nie można przywrócić stanu komputera za pomocą punktu przywracania i trzeba użyć innych opcji przywracania wymienionych na tej stronie.
    • Jeśli opcja Włącz ochronę systemu jest zaznaczona, przejdź do Kroku 6.
  1. Zobaczysz listę elementów, które zostaną usunięte, jeśli usuniesz ten punkt przywracania. Jeśli zgadzasz się na usunięcie ich, wybierz Zamknij > Dalej > Zakończ .

Przywróciłem i dalej to samo :frowning:

Widzialem na yt jak odinstalowywali i potem pobierali nowe ale ja nie moge ani odinstalowac ani pobrac