nie mozna uruchomic aplikacji poniewaz jej konfiguracja rownoczesna jest niepoprawna wiecej szczegolow mozna znalezc w dzienniku zdarzen aplikacji lub przy uzyciu narzedzia wiersza polecen sxtrace.exe próbowałem odinstalowac visual c++ ale sie nie da i pobierac czegokolwiek tez
Próbowałeś otworzyć cmd.exe
z uprawnieniami administratora i wydać polecenie
sfc / scannow
tak skanowalo do 99% i pokazalo Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.
Teraz pełna aktualizacja systemu operacyjnego.
I jeszcze
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
wyswietlilo Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.18362.1
Image Version: 10.0.18362.836
i sie laduje
Co się ładuje? Pisz pełnymi zdaniami, bo ja przecież nie siedzę przed twoim komputerem.
Wrzuć też zrzut ekranu z tym błędem, albo napisz której konkretnie biblioteki dotyczy. Jeśli najnowszej, to ją przeinstaluj https://aka.ms/vs/16/release/vc_redist.x64.exe . W zasadzie tak czy siak możesz zainstalować, nie zaszkodzi.
Czy wykonałeś już aktualizację systemu?
Czekaj cierpliwie.
Instalacja ww. biblioteki, aktualizacja systemu, restart i sprawdź czy działa.
w sensie ze komputer zrestartować tak?
nie moge nic instalować bo wyskakuje ten sam problem
Jeśli zastosowałeś się do wszystkich poprzednich rad i nic to nie dało. To chyba zostaje próba przywrócenia systemu do ostatniego punktu przywracania, w którym wszystko działało.
Chyba że koledzy z forum jeszcze coś doradzą.
czyli całkowity restart?
Bo resetowałem tym sposobem i nic to nie dało, chyba że to ja coś źle zrobiłem
Poczekaj jeszcze czy ktoś inny zainteresuje się tematem i może coś doradzi. Jak nie to:
Przywracanie z użyciem punktu przywracania systemu
Ta opcja przywraca stan komputera do wcześniejszego punktu w czasie (punktu przywracania systemu). Punkty przywracania systemu są tworzone, kiedy instalujesz nową aplikację, sterownik lub aktualizację, a także kiedy ręcznie tworzysz punkt przywracania. Przywracanie nie ma wpływu na pliki osobiste, ale powoduje usunięcie aplikacji, sterowników i aktualizacji zainstalowanych po utworzeniu danego punktu przywracania.
- W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz panel sterowania , a następnie z listy wyników wybierz pozycję Panel sterowania.
- W polu wyszukiwania Panelu sterowania wpisz tekst odzyskiwanie .
- Wybierz kolejno pozycje Odzyskiwanie > Otwórz przywracanie systemu .
- W polu Przywracanie plików systemowych i ustawień wybierz opcję Dalej .
- Na liście wyników wybierz punkt przywracania, którego chcesz użyć, a następnie wybierz Skanuj w poszukiwaniu zależnych programów .
Uwagi
- Jeśli nie widzisz punktu przywracania, którego chcesz użyć, zaznacz pole Pokaż więcej punktów przywracania , aby wyświetlić więcej punktów przywracania.
- Jeśli nie widać żadnych punktów przywracania, może to oznaczać, że ochrona systemu nie została włączona. Poniżej opisano, jak można to sprawdzić:
- W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz panel sterowania , a następnie z listy wyników wybierz pozycję Panel sterowania.
- W polu wyszukiwania Panelu sterowania wpisz tekst odzyskiwanie .
- Wybierz Odzyskiwanie > Konfiguruj przywracanie systemu > Konfiguruj i zobacz, czy została zaznaczona opcja Włącz ochronę systemu .
- Jeśli opcja Włącz ochronę systemu nie została zaznaczona, ochrona systemu nie działa i nie ma żadnych punktów przywracania. W tym scenariuszu nie można przywrócić stanu komputera za pomocą punktu przywracania i trzeba użyć innych opcji przywracania wymienionych na tej stronie.
- Jeśli opcja Włącz ochronę systemu jest zaznaczona, przejdź do Kroku 6.
- Zobaczysz listę elementów, które zostaną usunięte, jeśli usuniesz ten punkt przywracania. Jeśli zgadzasz się na usunięcie ich, wybierz Zamknij > Dalej > Zakończ .
Przywróciłem i dalej to samo
Widzialem na yt jak odinstalowywali i potem pobierali nowe ale ja nie moge ani odinstalowac ani pobrac