Mam problem z komputerem

Problem pojawił się 2 dni temu, chciałem przerzucić pliki na pendrive, wszystko wgrywało się dobrze do momentu jak nie usłyszałem jakiegoś dziwnego odgłosu, nie mam pojęcia czy to z zasilacza czy to z dysku, bo po tej akcji komputer wyłączył się, próbowałem go uruchomić 4 razy i nic, nie chciało mi dysku wczytać, ale po dłuższej chwili dysk zaskoczył, strasznie mulił i ponownie zgasł, odłączyłem go poczekałem chwilę i wszystko zaskoczyło normalnie do pewnego momentu kiedy znów zgasł.

Dzisiaj natomiast grając w WoT zawsze miałem 60fps i nigdy nie spadało. Gram i nagle spadek do 18 fps. Dziwna sprawa, wyłączyłem go, odczekałem dłuższą chwilę, wyczyściłem komponenty i uruchomiłem, nie wydarzyło się nic. Testy pokazywały non stop 100% procesora. Zauważyłem, że wiatrak nie spełniał swojej funkcji, gdyż był poluzowany więc wyczyściłem i zamontowałem tak aby było dobrze.

Obecnie komputer zachowuje się dziwnie bo są odczuwane lagi przy normalnej pracy, gram to klatki wahają się między 40-60 jest lepiej ale są przycięcia, skanuje go domyślnym antywirusem wkomponowany w system Windows 10. Skanowałem dysk w poszukiwaniu błędów i nic mu nie dolega, nie mam pojęcia co zrobić bo przed włożeniem pendrive było wszystko dobrze… Pomożecie, wszystkich potrzebnych informacji udzielę…

“Janek Wiśniewski padł”
No to udziel tych informacji, co to za komputer, zasilacz, skąd ten pendrive?

1 polubienie

Popraw temat bo nie wiadomo o co chodzi, a to nie poradnia psychologiczna czy inny lekarz.

1 polubienie

zasilacz to CUBE II MAX 600W
Pendrive kupiony w którymś ze sklepów komputerowych. Ma 64GB pojemności…

Komputer to Zelman Z3
16GB RAM
Dysk 1 TB ATA
Windows 10 64 bit
Procesor i7 2600 CPU 3,4GHz

Pisałem w nocy … Poprawione

To już się obudź z letargu. Problem z komputerem ma 99% piszących tutaj, a temat powinien być konkretny, żeby zainteresowany wiedział o co chodzi, a nie się zastanawiał czy warto mu pomóc.

Źle zamocowany procesor od razu skutkuje podniesioną temperaturą i lagami. I jaki proces zajmuje Ci 100%? W menadżerze zadań powinno być widać i jakie masz temperatury? Program HW info się przyda.
No i zrób jakiś pełny skan antywirusowy czymś innym niż defender.
To takie najprostsze czynności na początek.

1 polubienie